Ca mâine anul se-noiește și pandemia ne pocnește, mai mascați și izolați, măi, hăi, hăiii!
Da, ca mâine anul se-noiește și la Galați, primele doze de vaccin antiCovid vin către spitalele de boli infecțioase,dar pandemia de Covid 19 ne colindă de la om la om cu înverșunare și fără milă. Ne infectăm în ritmul mediu de 200 persoane/zi și statistica zice că va fi și mai și decât atât.
Ca niște comunitari înrăiți ce suntem, respectăm (dar nu cine știe ce) măsurile de protecţie impuse la nivel naţional: purtarea corectă a măștii, dezinfectarea mâinilor cu soluţie la intrarea în spaţii închise, păstrarea unei distanțe de 1,5 metri față de alte persoane și evitarea contactului direct cu acestea, evitarea formării oricărui grup de persoane.
Nu avem chef și conștiință să conștientizăm pericolul! În piețe, în autobuze, pe la cozi la bănci sau cabinete medicale, la „terasele” Pescarul sau Union Jack, legea e pentru proști, ce naiba! Sigur, conștiința trece prin stomac, dar ar fi nimerit să vină niște bobârnace serioase și bine țintite aplicate de autoritatea locală în direcția respectării autorității și legii.
Care autoritate, fie că se numește Primar de municipiu sau Prefect de județ sau director de Direcție de Sănătate sau șef de Poliție Locală, este obligată să se întrebuințeze cu pricepere și talent organizatoric, pe măsura grămezilor de bani pe care reprezentanții ei, cocoțați de Partid și de Stat pe ditamai funcții, le extrag de la bugetul împrumuturilor.
E clar, ce ni se întâmplă în vreme de pandemie vine pe fondul nepriceperii administrației locale
și nu doar din vina personalului medical, așa cum insinuează pe toate canalele propagandiștii oportuni. Presiunea pe sistemul medical implicat în lupta covid este uriașă, iar autoritățile prefera discursul populist în pofida acțiunilor concrete.
Ce se întâmplă în Galați în vreme de pandemie nu este un succes. Relaxarea măsurilor de forță taman la vârful pandemiei trimite mai degrabă către indolență și nepăsare populistă decât către responsabilitate și coerență aplicată la realitățile infectării generalizate.
Cifrele vorbesc de la sine: 165 de noi infectați și șase morți, în 24 de ore, din 432 de pacienţi testaţi într-un interval de 24 de ore. Numărul total al infectaților a ajuns la 14.690.Numărul total al victimelor pandemiei în judeţul Galaţi este de 378. 247 de pacienţi s-au vindecat, dar după retestarea celor pozitivați, alte 34 de persoane din judeţul Galaţi au fost reconfirmate ca reinfectate.
685 de persoane contaminate, 1.985 în izolare la domiciliu, 343 în izolare instituţionalizată, 55 de persoane în regim de carantină instituţionalizată.
De la începutul pandemiei, au fost efectuate 70.568 de teste, 11.984 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate.
Dacă jupân Fotea s-a băgat la intersesul public cu primele testere PCR-uri (care nu prea au performat), iată-l vârât la Campania de testare în masă și pe reconfirmatul deputat Aurel Nechita, care informează prin facebook că la Spitalul de Copii s-a pus în funcțiune un al doilea aparat REAL Time-PCR, capacitatea de testare ajungând la 740 de teste COVID într-o zi. Într-o zi din ianuarie 2021. Hopa! Galațiul e în top, suntem salvați, avem acum cea mai mare capacitate de testare din Estul României!-zice Nechita. Pe când 1500 de teste pe zi? Ehehe…
Comandamentele naționale privind combaterea pandemiei-neasumate la pretențiile județene
Avem la Galați o frăție a aburelii, o tovărășie în devălmășie, terasele sun de fapt restaurante închise, unde regulile de distanțare sunt pentru fraieri, nu pentru șmecherii maneliști de administrație de Covurlui.
Costel Fotea a adus PCR-uri pentru testarea populației votante, numai că au fost cam expirate și subutilizate. Ce rată de testare a fost la Spitalul Județean Dobrea? Ce evoluții sunt la Centrul de testare antiCovid de la Spitalul de Boli Infecțioase? A fost doar agitație de campanie electorală?
Dar de sectorul Covid de la Spitalul Județean? Președintele Fotea de PSD a vorbit de un sector pe întreg etajul !, probabil că lucrează încă la comunicatul pentru viitoarea campanie elctorală.
De mare actualitate ar putea fi corturile Covid de la poarta Județeanului Sf Andrei, acolo unde bolnavii sunt ținuți fără încălzire, fără asistență, până disperă și pleacă să bolească acasă.
Vizita la Galați a ministrului sănătății, Nelu Tătaru, a fost ocazie de dușmănie electorală imbecilă
Sub deviza „Cu fundul gol, dar cu coada sus”, pesediștii jupânului județean Costel Fotea nu numai că nu i-au mulțumit ministrului pentru distribuirea cu prioritate a Unității Mobile de Terapie Intensivă Covid, ba dimpotrivă, au cerut ministrului și detașări de personal pentru deservirea unității, după ce aceasta a stat trei săptămâni nefolosită.
Ce a spus ministrul Tătaru în fața unei uși blocate de la Unitatea Mobilă ? „La Spitalul Judeţean este un prost management, în care ai doar 300 de pacienţi dintr-un total de 1.800 cât trebuie să fie, ai 2.200 de cadre din care 193 sunt infectate şi tu nu poţi justifica un personal care să meargă jos? (…) Haideţi să ajungem la un context în care un management trebuie să asigure o unitate de terapie mobilă care ne-a fost solicitată, şi le-am dat-o a doua zi după ce am fost aici”.
În fața excesului de indolență (căreia pesediștii îi spun vigilență), ajutorul promis de minister pentru infestații Covid de la Galați n-a mai fost alocat. TIR-ul de testare a contaminaților, promis de ministrul Tătaru, a ajuns la Timișoara.
În Galații de viță pesedistă, se redefinesc și termenii legii
Ce se înțelege prin „terasă”? Arafat: „Dacă au acoperiș și două laturi, sunt spații închise. Activitatea se suspendă” Pe dracu! La Galați, mai departe de București, legea nu are putere de acțiune. Garantatează pentru treaba asta preșul județean Fotea, Primarul Pucheanu sau Prefectul Hristache! Așadar, chestia cu terasele pe care Raed Arafat le definește clar – trebuie să aibă doar doi pereți și acoperiș- este o cumplită irealitate (a se citi relativitate). Spune la lege și HG că pentru spațiile exterioare în care se desfășoară activități de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice, care au fost amenajate și pot fi asimilate spațiilor publice închise, astfel cum sunt ele definite în Legea pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun nr. 349/2009, etc., le sunt aplicabile în mod similar regulile și măsurile de protecție sanitară, prevăzute în anexa …,dar nu și la Galați. La Galați terasele au patru pereți și acoperiș și doar o ușă lăsată întredeschisă, ca să fie cumva pe linia recomandărilor de la centru.
Așa e și Union Jack, unitatea de elită de la Hotel Faleza, unde până și Primarul Pucheanu luptă din răsputeri cu Covidul.
Și terasa Pescarul Blue Aqua e tot în Republica Covurlui, deci dacă ar fi după regulamentul de Românica, are tot ce trebuie ca să fie supusă sancțiunilor. Are ceva mai multă distanțare, dar dacă ar fi aplicată rigoarea….
Terasa Gossip e la intersecția liniilor de forță administrativă Domnească -Basarabiei, deci aici se aplică principiul „Jos Masca!” Aici regulile de distanțare sanitară sunt un fonfleu pentru aburit luzării.
Prin piețe, relaxare totală. Măști mai sunt pe ici, pe colo, dar poliție locală și inspectori sanitari, deloc! La terasele așa ziselor localuri, buluceală și fumăreală, clienți cu mască sub bărbie sau fără, strigă și vorbesc cumplit de relaxați, așa, ca la pandemie, mirându-se că din trei fraieri testați, doi s-au infectat cu Covid, deși ei mănâncă doar mici.
Capacitatea scăzută de testare, desconsiderarea regulilor, disprețul față de regula măștii! Ce e asta? Prefigurarea unei stări avansate de contaminare, Galații-un al doilea Sibiu? Carantinarea totală amenință Galații!?
Nicio mirare pentru un prefect – ofiţer operativ principal şi ofiţer specialist la Compartimentul Regim Permise Auto şi Certificate de Înmatriculare din Serviciului de Evidenţă Informatizată a Persoanei al judeţului Galaţi (acolo unde s-a declanșat primul scandal al Mafiei Permiselor?) cu Diplomă de Licenţă -Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Universitatea ,,Dunărea de Jos” Galaţi.
Nicio surpriză pentru un Primar-distribuitor de oțel Sidex cu școală de drept internațional la Titulescu, lichidator de firme și mare amator de slujbă la stat (pus de Stan director la Ecosal și avansat apoi de la gunoaie la Primărie).
Noroc că avem la Galați ONG-ul UVSAR, cu acțiuni de mare detentă socială și sanitară, dar mai ales sexuală. Președintele Radu Murea, venit de la București ca un astru al voluntariatului, précis bagă în agenda de lucru și pandemia și Covidul, bineînțeles între reprizele de instruire a volutarelor sexuale.
Despre cum era să se întâmple la supermarketuri o optimizare a intrărilor, cu respectarea condițiilor de distanțare socială prin limitarea numărului de cumpărători pe model belgian – accesul se face în magazin doar în baza unui coș de cumpărături de persoană, fiecare magazin stabilindu-si numărul de coșuri în funcție de suprafață și îngrămădeală, vom detalia la pandemia viitoare.
PS dedicat guvizilor covizi comunitari: Li se recomandă să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20. Vaccinare ușoară!
Vasilache Silviu28 Posts
0 Comments