10.000 de tineri basarabeni pot deveni ambasadorii Unirii la ȘCAR

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează un program al școlilor de vară, care își propune să implice tinerii de pe ambele maluri ale Prutului. La aceste școli de vară denumite ”Școli de Cultură și Afirmare Românească” sunt invitați ca lectori personalități din lumea universitară, culturală, precum și oameni politici. 

”Școlile țin în general 3 zile, iar până în prezent acestea s-au organizat la București sau în locuri pitorești din România: Durău (județul Neamț), Constanța sau Călărași, pe Dunăre. Organizând aceste școli prin care transmitem valorile românești și unioniste, ne apropiem, pas cu pas, de realizarea dezideratului refacerii unității naționale prin unirea României cu Republica Moldova”, transmite Acțiunea 2012.

Pentru a-și atinge obiectivul, repreprezentanții Acțiunii 2012 fac un apel public, adresat oamenilor din toate colțurile țării. Scopul platformei este de a obține sprijinul logistic – cazare și masă – în vederea organizării Școlilor de Cultură și Afirmare Românească.

În anul 2014, Pltaforma Unionistă Acțiunea 2012 a adus 3000 de basarabeni în România, iar pentru 2015, platforma iși propune să aducă 10.000 de elevi și studenți, care vor deveni ambasadori ai Unirii. ȘCAR se va desfășura în perioada 15 iulie – 29 septembrie. 

sursa foto: acțiunea2012.ro

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password