Decălecătorii Bogdani de Covurlui (Rodeanu, Dumitrescu) au încălecat bidiviul  PLUS și călăresc spre alegeri parlamentare prin ținutul USR minus PLUS

 Pentru nou apărutul partid USR, alegerile din 2016 au trecut cu destule scrâșnete, angoase și frustrări, neexprimate hotărât și la timp. Ceea ce se petrece acum sub ochii obosiți ai electoratului USR –PLUS, sigilat în case de pandemie, nu este decodat suficient de explicit în termenii ceruți de „noua clasă politică”. În termenii impuși de mult așteptata resetare a democrației românești, ce include reforma de fundament la care se așteaptă electoratul anului de referință 2020.

Sunt destule argumente din seria „România în revoluția bunului simț” care fac necesară exprimarea imperativă a unui strigăt de trezire la realitatea remodelării lutului politic de Covurlui: „Bogdan Rodeanu, demisia! Bogdan Dumitrescu, demisia!”. Cum așa? Ei, da, ar fi un strigăt tardiv, ce nu mai poate modifica listele de candidaturi ale USR-PLUS, dar care contează enorm pentru cei care simt nevoia de competență, decență, onoare și demnitate în politică.

Iată mai jos câteva fapte care vor adânci ridurile de pe fața „noii” clase politice din Galații de Covurlui.

 

Dacă în 2016 Bogdan (Rodeanu) a descălecat la USR și i-a încălecat pe fondatorii USR din Galați

în 2020 doi descălecători Bogdani (Rodeanu, Dumitrescu) îi încalecă meschin pe întemeietorii PLUS.

Se cheamă că oamenii noi în politică pun de foarte vechea politică a eliminării concurentului, o tehnică ce s-ar putea numi „USR minus PLUS”?! Hm!

Ce să fie asta? Cumva un nou puseu al politicii de rudiment social, rodată/experimentată de 30 de ani în ținutul Covurluiului?

Nimic nou sub soare nici cu „oamenii noi în politică”(o utopie), știut fiind – de la Ibrăileanu citire – că orice clasă supusă ce se emancipează împrumută primitiv și instinctiv obiceiurile/concepțiile (proaste) ale stăpânului.

Sunt și în cazul fuziunii dintre două partide ale speranței(USR și PLUS) evoluții certe care confirmă că și  clasa reformatoare USR-PLUS de la Galați este infectată cu virusul „ai ce, dar n-ai cu cine”, iar răspunsul la întrebarea de mai sus este un ticălos: Daaa!

Are cu cine performa USR-PLUS(Alianța 20202) în apropiata campanie de alegeri pentru Parlamentul României?

O privire  de suprafață peste tabela cu procente nu aduce zâmbete pe fețele votanților de nouă clasă politică

Se știe, fotbalul se bazează pe goluri, iar politica pe voturi. Ori, un fotbalist are cotă în fotbal dacă dă goluri și un politician are greutate și respectabilitate publică după câte voturi atrage. La alegerile locale 2020, USR minus PLUS n-a prea atras cine știe ce voturi, deci respectabilitatea și greutatea politică îi sunt în mare criză.

Facem rapid aici ceea ce niciunul dintre cei doi Bogdani încălecători-descălecători n-au avut chef să facă în fața unor plenuri de furioși, frustrați de rezultate și erori la alegerile locale.

La Consiliul Județului, PSD – 17 mandate, PNL – 12 mandate, PMP – 3 mandate şi ALDE – 2 mandate. Alianţa USR-PLUS a obţinut 11.844 de voturi (6,04%), sub pragul necesar de 8%, deci nu va fi reprezentată în Consiliu.

La Primăria Municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu (PSD ciumă roșie redivivus!) are 59,2 la sută din voturi, iar Bogdan Rodeanu (USR PLUS) a înfrânt/a înfrânat speranțele pro schimbare, cu doar 16,29%.

La Consiliul Local, USR- PLUS are 11,44 la sută, deci este pe locul 4 (al mediocrilor), cu 4 consilieri.

Involuția revoluționarilor noii politici este crasă

După umflatul în pene de la europarlamentare, vrăbioii gureși ai dreptei (progresiste?) de la Galați  au rămas doar în tiuleiele goale. Politica votului lovea și atunci fără cruțare: la nivel național, Alianța USR PLUS 27%; PSD 22%, PNL 17%, dar în Galați, PSD 27%, PNL 25,33, USR PLUS 19,63%. Era avertismentul că vin vremuri și mai proaste pentru veleitarismul naivității și comodității.

La Prezidențialele din 2019 cu Dan Barna candidat, în municipiul Galați,  numai 17% (Cudalbi 18%).

La alegerile locale din septembrie 2020, în municipiul Galați, PNL 17%, USR PLUS 11%. PNL și USR-PLUS împreună au câștigat 28%.

Nici o surpriză pentru cunoscătorii materialului uman (auto) împins la candidaturi locale, deși ținta lor era Parlamentul. Vedeta USR Bogdan Rodeanu, candidatul la primărie (USR-PLUS-PNL), este bușit de un pumn la podea: doar 16% ???

Pe județ USR- PLUS … doar 6% !!! De observat scorul constant păstrat de PNL și în municipiu și în județ. De remarcat scăderea continuă a procentelor din dreptul „strategului ratării țintelor de vot”, Bogdan Rodeanu.

Năuceală în rândurile susținătorilor noii clase politice, dar nu cine știe ce. Ratarea era previzibilă și programată, anticipată de situația jalnică a organizării din teren.

Cum să pretindă voturi o structură politică incapabilă (deliberat?)  să aibă filiale în fiecare localitate și să trimită în comisiile de vot reprezentanți?  Cei care observă atent viața publică au realizat iarăși cât de toxică este contaminarea pesedistă: după 30 de ani de experimente tembele, opoziția la PSD se face simulând trasul cu arcul drept la țintă, însă doar cu săgeți din lemn de trandafir.

 Mitul fondatorului și al încălectului se duce mai departe și în 2020, cu strategia prostiei: când faci același lucru, n-are cum să-ți iasă altceva

Președintele suprem al USR PLUS la Galați este Bogdan Rodeanu, care aplică cu mare talent politica faptului împlinit.  Ai învins, continuă, ai ratat, mergi înainte cu tupeu!

Pe aceste principii de rinocerism politic, analizele, evaluările, autocriticile, demisiile n-au mai încăput în agenda liderului Bogdan de USR, și prin contaminare, nici în a Bogdanului de PLUS.

Dacă Bogdan Dumitrescu a schițat câteva ore o demisie de onoare, Bogdan Rodeanu n-a făcut nici măcar atât.

Fără consultări, fără alegeri interne, fără vot de confirmare, fără dezbateri, liderul maxim Rodeanu a avizat direct la București lista pentru Parlament

Primul pe lista Camerei, cu voie de la el însuși- Bogdan-Ionel Rodeanu. Urmează Bogdan-Ionuţ Dumitrescu, Daniel Zinica (fratele singurului Primar USR din județ, Silviu Zinică), Daniela-Ancuţa Şarpe şi Lăcămioara Rodica Matei.

La Senat, situații hilar-absconse. Deși este deja consilier local, Andrei Postică deschide lista pentru Senat, secondat de agamițul dandanache retrimis din nou de la Centru la Galați, senatorul George-Edward Dircă. Da, e același dandanache care a primit sinecură de la Nicușor Dan în 2016 și  primește o dublă sinecură în 2020. AntiBarna fiind, dandanache trebuia mulțumit cu ceva, și i s-a găsit rapid o dublă pleașcă la organizația slugă de la Galați: s-a hotărât tot de la Centrul Barna – Dircă să fie și senator de Galați, și vice la Consiliul Legislativ!, coleg de lupte peste legi cu Iordache „altă întrebare”, de la  ciuma roșie PSD!

Ce spunea președintele PLUS Bogdan Ionuț Dumitrescu după năuceala de a doua zi a votului din 27 septembrie 2020? Cităm din Bogdan Dumitrescu, 28 septembrie: „Țin să-l felicit pe noul primar USR PLUS al Smârdanului, Siviu Zinica și pe toți consilierii locali ai Alianței care au muncit enorm pentru aceste rezultate. În următoarea perioadă vom face o evaluare a acestei campanii, a strategiei abordate și a deciziilor luate. Nu vom renunța, ne vom face autocritica iar apoi vom construi mai departe”.

Ei, aș! N-a fost nici autocritică, n-a fost nici evaluare a campaniei, nici vorbă de analiză a strategiei și deciziilor (greșite) luate. Pentru muncitorii din jurul listelor de candidaturi rămân doar frustrările adânci și deziluziile înalte, care precis nu atrag voturi.

Din comoditate, din frică (așa ceva la USR?), din lașitate, nimeni n-a strigat măcar de la tribuna facebook: Rodeanu, demisia! Dumitrescu, demisia!

De ce? Pentru că Rodeanu candidat la Primărie a fost la mare distanță de Pucheanu PSD (16%), deși a avut în spate trei partide-USR, PLUS și PNL; pentru că nu a fost în stare să obțină nici un consilier județean; pentru că  nu a promovat oameni de acțiune și de valoare, nu a deschis filiale în județ, după principiul oricărui pleșcar al politicii:  nu are cine (să-mi ia locul), deci electoratul are cu cine vota-cu Rodeanu veșnic în capul listei; pentru că a mizat pe sloganuri primitive și debile: „dacă nu votați cu noi, vor veni ăilalți!”(de la PSD, PNL?!); pentru vidul de lideri de competență din jurul lui (singura excepție este Silviu Zinica, ce a obținut Primăria Smârdan); pentru duplicitatea agresivă cu care a îndepărtat(modelul Victor Dobre?) oamenii care au înființat și afirmat filiala Galați a USR. Minimalizați, intimidați, descurajați, au dispărut pe rând din bula cu trădări tip Rodeanu – Radu Oprea, Cosmin Reti, Dragoș Neamu (beneficiar al lucrăturilor de tip „cuțitele lungi”din USR acesta a lansat un vaiet târziu pe facebook: „cea mai mare greșeală a vieții mele este Rodeanu!”; pentru sadismul sinucigaș cu care întreține operațiunea „USR minus PLUS” și pentru catastrofa Tecuci, via Liviu Butunoi –  Rodeanu îl considera un „organizator” din categoria „în lipsă de altceva mai bun”. Butunoi a primit de la Rodeanu organizarea USR Tecuci și a obținut 2%; pentru regia meschină de îndepărtare a lui Stănică Ambrinoc (a obținut cele mai bune rezultate în comunitatea din Cudalbi, 18%, față de 17% în județ), comunicarea schimbării, fără semnături, fiindu-i comunicată după trei luni. Notăm și o mostră de democratism de dictatură: orice discuție despre viitorul fuziunii USR-PLUS  începea cu recomandarea făcută de Rodeanu – fără Sabin (Mantu) și Stănică!

Iată motive serioase pentru care cei de la USR și PLUS sunt cu cuțitele pe masă: Rodeanu, demisia! Dumitrescu, demisia! Ei nu mai „trag ”lista, nu mai au poziția morală de a candida din nou la alegerile parlamentare, prin autopromovare. Sunt bănuiți  că manipulează votul în momentele decisive prin metoda „autobuzul”(cei 20-30 de activiști fervenți ai USR-PLUS sunt minoritari la vot, la comanda șefului apar propmt alți 100 de membri nevăzuți-necunoscuți, cu cotizații plătite (de șefi!?) și care votează decisiv ce li se ordonă).

Așa a fost pus Bogdan Dumitrescu înaintea Danielei Șarpe, deși candidata Șarpe avea un CV net mai competitiv, o susținere evident mai consistentă în comunitate și un discurs cu percutanță asigurată.

Bogdan Rodeanu a palmat rapid eșecul, a uzat de tehnicile „ciocu mic” și „mucles” și crede că este mesia speranțelor și dezamăgirilor unei generații pierdute. N-a creat structuri în județ, n-a coordonat o campanie coerentă, n-a făcut analize cu liderii confirmați și acceptați. Nu a explicat nici responsabilitatea care-i revine după dezastrul procentelor obținute la alegerile locale.

Ce frumoasă este viața de listă, cu tine pe capul ei!

Bogdan Rodeanu merge mai departe, chiar dacă moralul echipei din jurul lui e la nivele dezolante. Atențiune! Liderul maxim al unor rezultate electorale de minim rușinos este din nou la tribuna facebook și scrie desppre România măreață din capul lui: „Unde este Galațiul? A rămas în urmă!!! Doar ne prefacem că avansăm. Ne lăudăm cu banalități. Ne întrebăm de ce pleacă tinerii? Cine ar dori să rămână într-un oraș rămas în urmă? A rămas în urmă, prins în jocuri politice și interese meschine. A rămas blocat în aceleași metode de lucru, aceleași comportamente, aceleași aspirații mici. Știm toți acest lucru. Simțim toți acest lucru. Vedem toți acest lucru”.

Da, suntem de acord cu Bogdan Rodeanu! Îi vedem cu toții aceleași metode de lucru duplicitare, aceleași comportamente abjecte, aceleași aspirații mici.

PS: Rigoarea documentării acestor rânduri a fost respectată. Le-am trimis celor doi lideri USR-PLUS un set de întrebări. Nici o reacție. Am insistat, mai întâi către Bogdan Dumitrescu: „…țin să vă reamintesc că materialul de presă de care am vorbit mai sus se dorește a fi sine ira et studio, un mic îndreptar de cetățenie activă, de civism implicat în hedonismul nociv al generației de votanți, care nu știe cui să dea un vot decisiv pentru viitorul Municipiului Galați. Credeți în viitorul unei  ignorării reciproce?”  Nici un răspuns de la un viitor bătăios pentru interesul local și regional!

Aceleași mici observații de politică participativă i le-am trimis și jupânului suprem Bogdan Rodeanu, cerându-i să-și prezinte și propria poziție forte, cea mai bună dintre toate  și extrasă evident din realitate.

După ce m-am prezentat, BR(de la brăile?) mă întreabă: cine sunteți dv?”, asta după ce discutasem deja telefonic și mi-a comunicat adresa de mail. După aproape două săptămâni, Rodeanu USR avea obloanele trase și ferecate, să nu intre nici o muscă de presă supărătoare.  „E pe 544 cererea dumneavoastra? Ca nu inteleg. Si ce e cu intrebarile acelea? Sunt pe  bune? Par desprinse de realitate.”

Noroc de instrumentul Whats, unde criptările și decodările/demascările sunt totale:„ Un răspuns de weekend este cumva posibil?” Atenție, răspunde lider maximo Rodeanu: „raspuns?   la ce sa va raspund?”

A se observa cum se transmite infecția aroganței de la Iordache „altă întrebare”, via Dircă sinecură.

Atenție! Textul de mai sus nu este publicitate negativă, ci o avertizare de pericol electoral. Hai, în marș la vot, să schimbăm și noua clasă politică!

 

1 Comment

  • Faude Reply

    13/04/2023 at 12:19 PM

    Felicitari pentru atitudinea ta de a scoate in relief adevaratele probleme in ceea ce priveste coalitia USR-PLUS! Acest articol reuseste sa-i informeze pe cititori asupra complicatului joc politic ce se desfasoara la Galati si sa arate ce consecinte pot avea lipsa view-ului pe care ar trebui sa

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password