Administrația locală din Cernăuți ocupată de protestatari


 
În jur de 500  de bucovineni au luat cu asalt administrația locală sau cum i se mai zice prin zonă „Casa leilor”.  Mitingul antiguvernamental s-a început de dimineață pașnic, iar la violență s-a ajuns în momentul în care  aceștia au vrut să intre în incinta administrației locale și nu li s-a permis, iar protestatarii au început să lovească în uși și ferestre.

 

După toate acestea întâmplate, Președintele Consiliului Regional Mihail Papiev a părăsit incinta pentru binele protestatarilor și a lăsat administrația locală în mâinile lor, să facă ce vor cu ea.
Aceștia au făcut un culoar președintelui  și deputaților care erau însoțiți de polițiști și l-au petrecut cu așa cuvinte precum: „rușine să-ți fie!”

 


Prima noapte petrecută în incinta administrației locale a fost liniștită. După ce protestatarii au strâns cioburile de sticlă și au reparat ușile și ferestrele, au făcut aici o cantină, dispensar, un serviciu de informare și un serviciu de apărare. Aceștia au fost supravegheați pe parcursul nopții de către 10 polițiști locali, care s-au purtat foarte amiabil cu ei, fiind  chiar serviți cu ceai și  cafea.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password