România și Republica Moldova au semnat un memorandum care prevede prelungirea rețelelor energetice

Agenția de Știri Ora 25 Transmite! 

Guvernele de la Chişinău şi Bucureşti au încheiat Memorandumul de înţelegere privind realizarea proiectelor necesare pentru interconectarea reţelelor de gaze naturale şi energie electrică între Moldova şi România. Documentul prevede prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău, iar pe partea de energie electrică prevede realizarea primei interconexiuni de sud Isavcea – Vulcăneşti şi Vulcăneşti –Chişinău, transmite IPN.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a menţionat, într-o conferinţă de presă susţinută la Chişinău împreună cu omologul său, Victor Ponta, că acest proiect de interconexiune este foarte important pentru Republica Moldova deoarece reprezintă paşi de integrare a ţării pe piaţa energetică europeană.

Chiril Gaburici a solicitat, de asemenea, sprijinul României în parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv în procesul de implementare a proiectelor de reformare a sectorului justiţiei şi de stârpire a fenomenului corupţiei.

Victor Ponta a spus, la rândul său, că România rămâne cel mai hotărât susţinător al parcursului european al Republicii Moldova şi că o va sprijini necondiţionat. Cât ţine de interconectarea reţelelor energetice, premierul român a menţionat că România are destule resurse şi poate investi în Republica Moldova în domeniul energetic.

Referindu-se la expulzarea cetăţeanului român George Simion de pe teritoriul Republicii Moldova, Victor Ponta a spus că a solicitat ca cetăţenii români să fie protejaţi de lege în Republica Moldova, dar dacă admit încălcări, atunci să fie sancţionaţi. Victor Ponta a menţionat că are încredere că justiţia moldovenească se va expune privind justeţea măsurii aplicate în raport cu Simion.

sursa: ipn.md


0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password