Donald Tusk vorbește despre susținerea parcursului european al Republicii Moldova

Agenția de știri Ora 25 transmite!

În vizita sa la Chișinău, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că Uniunea Europeană va susține în continuare Republica Moldova și a accentuat necesitatea implementării imediate a reformelor în special în domeniul justiției și combaterii corupției.

„Eforturile de consolidare a parcursului european şi de modernizare a R. Moldova vor fi susţinute în continuare de UE”, a punctat preşedintele Consiliului European.

La întâlnirea cu președintele Nicolae Timofti, Donald Tusk a vorbit şi despre criza din domeniul bancar, marcată de furtul unui miliard de dolari. Președintele menționează că soluționarea acestei probleme este prioritară și necesară pentru a restabili încrederea oamenilor şi agenţilor economici în instituțiile guvernamentale.

”Cu președintele Nicolae Timofti am discutat despre implementarea Acordului de Asociere de care vor beneficia toți cetățenii. Intensificarea schimburilor comerciale bilaterale în 2014 sunt un semn că ne îndreptăm în direcția corectă. În același timp este nevoie de multe alte reforme de o manieră care să facă schimbări reale pentru toți cetățenii. Am discutat despre reformarea justiției și lupta cu corupția. Este nevoie și de reforme în sectorul financiar, dar și în cel bancar care urmează a fi restructurat. Este nevoie de restabili încrederea mediului de afaceri dar și încrederea oamenilor în structurile statului. Am decis intensificarea cooperării dintre UE și Republica Moldova.”, a menționat Donald Tusk.

 

Oficialul european să află într-o vizită la Chișinău, pentru a discuta despre aplicarea Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană şi implementarea reformelor.

 

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password