Kremlinul reacționează la sancțiunile Ucrainei împtriva lui Putin

Sancțiunile împotriva președintelui rus Vladimir Putin, propuse de către Rada Supremă a Ucrainei se pot dovedi doar de fațadă, fără a avea suport juridic, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Atâta timp cât eu nu înțeleg ce poate însemna acest lucru din punct de vedere legal, cum pot fi ele aplicate, îmi este imposibil să comentez în vreun fel. Noi nu știm despre ce fel de sancțiuni este vorba, poate e doar ceva de fațadă. Nici măcar nu știm dacă este ceva serios sau nu”, a declarat Peskov, citat de Ria Novosti.

 

Președintele Radei Supreme a Ucrainei (Parlamentul) Volodymir Groysman, a semnat un decret prin care propune Consiliului Național de Securitate și Apărare impunerea de sancțiuni împotriva mai multor cetățeni ruși, printre care și Vladimir Putin, scrie Tass.

Decretul a fost adoptat cu votul a 256 de deputați ai Radei la 22 aprilie și recomandă instituirea de sancțiuni pentru 35 de cetățeni ai Federației Ruse, pe motivul reținerii ilegale a deputatei Nadejda Savcenko.

Pe lângă Vladimir Putin, lista cu sancțiuni îi mai include pe președintele Dumei de Stat Serghei Narîșkin, șeful delegației ruse la APCE Alexei Pușkov, directorul Serviciul Federal de Securitate Alexander Bortnikov, precum și alți oficiali.

sursa: independent.md

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password