Militari din R. Moldova au participat la un exercițiu militar din România

Agenția de știri Ora 25 transmite!

Militari români, alături de militari din armatele SUA, Marii Britanii şi Republicii Moldova, au încheiat astăzi un exerciţiu multinaţional desfăşurat în Poligonul Smârdan, Galaţi. Aproximativ 2.200 de militari români şi 400 de mijloace tehnice, alături de militari din armatele Statelor Unite, Marii Britanii şi Republicii Moldova, au încheiat astăzi un exerciţiu multinaţional desfăşurat în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi. Misiunea a vizat dezvoltarea nivelului de instruire şi interoperabilitate a forţelor armate participante şi a fost considerată un succes, după cum apreciază căpitanul Michael Farinelli, din armata americană.

 

„Considerăm că toate structurile şi-au atins obiectivele. În perioada acestui exerciţiu am reuşit să creştem interoperabilitatea dintre armatele membre ale Alianţei Nord-Atlantice. Nu este primul exerciţiu de acest fel la care participăm. În total a fost un succes şi ştiu că soldaţii mei s-au simţit bine, aşa cum s-au simţit bine şi soldaţii români cu care s-au antrenat”, spune căpitanul Michael Farinelli.

La ceremonia de închidere, locţiitorul comandantului Diviziei a II-a de Infanterie „Getica”, generalul de brigadă Oliviu Irina, a subliniat că exerciţiul a constituit un schimb de experienţă util şi un prilej de consolidare a relaţiilor dintre militarii NATO.

sursa: romania-actualitati.ro

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password