Rusia amenință cu război dacă vor fi atacați pacificatorii ruși din Transnistria

 Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

 Rusia este pregătită să intre în război dacă pacificatorii ruși din regiunea transnistreană vor fi atacați din Ucraina. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Dumei de Stat, Serghei Jelezneak, în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune de la Moscova.

 

„Dacă trupele de menţinere a păcii vor fi atacate, Rusia nu va putea evita războiul, iar regimul de la Kiev va cădea. Astfel, consecințele politicii distrugătoare pe care a promovat-o Kievul vor cădea pe umerii noștri. Dacă noi vom intra în război, atunci învingătorul va trebui să răspundă pentru tot”, a precizat vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei.

Serghei Jelezneak menționează că atacul ar putea veni din partea Kievului, mai ales, în contextul desemnării unui nou guvernator al regiunii Odesa. Oficialul rus spune că fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili, numit în funcția de guvernator al regiunii Odesa de către președintele Petro Poroșenko, este o provocare la adresa Rusiei. 

„Conflictul armat din Transnistria este planificat de mult timp și se poate realiza. Noi avem acolo 160.000 de cetățeni, acolo sunt pacificatorii noștri, avem obligații internaționale față de acea regiune. Într-o astfel de situație, Saakașvili a declanșat un război în 2008. Nu mai are ce pierde”, a mai declarat oficialul rus, citat de Ziarul Național.

În același timp, directorul de programe militare al unui centru de cercetări din Kiev, Nicolai Sungurovski a declarat că atacul Rusiei asupra Ucrainei ar putea veni din direcția frontierei administrative cu regiunea transnistreană.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password