Criza economică din Transnistria este tot mai acută

Agenția de Știri Ora 25 Transmite! 

Regiunea separatistă Transnistria trece printr-o criză economică care afectează considerabil salariile și pensiile. Restanțele la plăți ajung la 27 milioane de dolari.

Elena Girjul, așa-zisul ministru de finanțe din Transnistria a anunțaț că în luna aprilie, salariile, calculate în procent de 70%, au fost achitate în medie de 60%, în cazul celor finanțate din bugetul de la Tiraspol, și de doar 30% în cazul salariilor achitate din bugetele locale.

În cadrul unei întrevederi cu liderul separatist Evgheni Șevciuk, reprezentanții ministerului finanțelor au precizat că în prezent, restanţele la plăţi ale regiunii ajung la 300 de milioane de ruble sau 27 milioane de dolari, dintre care 30% reprezintă întârzierile la salarii şi pensii, informează Novostipmr.

 Și întreprinderile din regiunea separatistă se confrută cu probleme bugetare. În primul trimestru al anului 2015, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2014, s-a înregistrat o scădere la plata impozitelor la bugetul de stat din partea a 60 de actori economici majori, ceea ce a generat un deficit de aproximativ 30 milioane de ruble.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password