George Simion va contesta deciziile forțelor de ordine din Republica Moldova

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion, va depune astăzi, în termen, o contestație la decizia abuzivă de expulzare a sa de pe teritoriul Republicii Moldova.

Contestația va fi depusă astăzi, 20 mai, ora 14:00, la Judecătoria Centru ( mun. Chișinău str. Bulgară 43) iar copii după această contestație precum și scurte declarații vor fi oferite de către reprezentanții săi.
Consilierea juridică a fost oferită gratuit de Asociația PromoLex și Centrul de Drept al Avocaților.

De asemenea, amintim că Blocul Unității Naționale, organizație creată în timpul manifestației din 16 mai, la care au participat 25 000 de persoane, ca urmare a amplorii pe care a avut-o manifestația, a cerut public întrevederi Guvernului, Parlamentului și Președinției pe marginea revendicărilor manifestanților:

– continuarea parcursului european prin depunerea cererii de aderare la Summitul Parteneriatul Estic de la Riga, din 21-22 mai;
– organizarea unei reuniuni comune a celor două Guverne și Parlamente ale României și Republicii Moldova;
– transparentizarea procesului de identificare a responsabililor de devalizarea celor trei bănci – Banca Națională, Banca de Economii, Unibank – și pedepsirea de urgență a acestora;
– revocarea interdicției cetățeanului român George Simion.
Niciuna din instituții nu a chemat asociațiile la dialog până în acest moment și considerăm că, dacă acest lucru nu va avea loc până la sfârșitul săptămânii, conducerea Republicii Moldova dă dovadă de inconștiență față de pericolul social potențial provocat de lipsa dialogului și e lipsită de respect față de o parte importantă din societatea civilă.

 

Amintim că cetățeanul român, George Simion, liderul Platformei Unioniste Acțiunea 2012 a fost expulzat din Republica Moldova pentru 5 ani, din motive neîntemeiate.

sursa: Tinerii Moldovei

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password