Rusia revine la vinul moldovenesc

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

Vinurile moldovenești produse de companiile SA Imperial Vin și SA Mold-Nord vor ajunge din nou pe rafturile din Rusia. Anunțul a fost făcut de oficialii Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară al Federaţiei Ruse, care au adăugat că vinurile moldovenești corespund standardelor de calitate rusești şi pot reintra pe piața rusă.

 

„Pentru a aborda în continuare problema de reluare treptată a livrărilor de produse vinicole din Republica Moldova, companiile trebuie să pezinte mostre ale produselor lor pentru expertiză în laboratorul autorizat Rospotrebnadzor”, menționează serviciul sanitar rus, Rospotrebnadzor.

Pe 10 septembrie 2013, perioada în care Chișinăul se apropia de Uniunea Europeană, Rusia a interzis complet importul de vinuri din Republica Moldova, inclusiv din Transnistria și Găgăuzia, pe motiv că nu respectă cerinţele de calitate.

În perioada ianuarie-mai 2015, Rusia a reluat importul de vinuri din Transnistria și Găgăuzia, iar pe piața rusă au ajuns 445 de loturi de producţie vinicolă, în volum de 4,8 milioane de litri.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password