Copiii cu potențial creativ ai Galaților sunt invitați la Viena de Ziua Dunării!

România este singura țară invitată anul acesta la festivitățile dedicate Zilei Internaționale a Dunării, organizate de către Ministerul Mediului din Austria în data de 20 iunie.

La propunerea Ministerului Mediului din România, Premianții I pentru creațiile lor artistice la etapa națională a concursului școlar internațional „Artistul Dunării ediția 2017/Danube Art Master – Internațional School Competition” vor primi o recompensă pe măsura talentului lor creativ – vor merge la Viena.

 

Festivitatea organizată la ediția 2018 a Zilei Internaționale a Dunării de Ministerul Mediului din Austria îi va include și pe cei trei elevi care se vor strădui să reprezinte cu cinste Romania. Costurile deplasării vor fi suportate de Austria, o firmă din Viena organizând manifestări specifice în Stadtpark, Viena în data de 20 iunie. Este pentru prima oară când România este invitată

la festivitățile din Austria, deși, în fiecare an o altă țară primește invitația.

Lucrările prezentate în concursul din ediția anterioară aparțin elevilor: Adrian Chipăilă, din clasa a VIII-a C, de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Galați (prof coordonator Mihaela Trandafir) si elevelor Alina Poenaru și Andreea Rusu, de la Colegiul Tehnic de Alimentație și Turism „Dumitru Moțoc”(prof.coordonatori Marilena Ivașc și Ionica Lungu).

Lucrările premiate cu premiul I se intitulează „Pentru o Dunăre curată” –secțiunea film și „Magnetismul spiritului apelor” – secțiunea lucrare artistică realizată din materiale neconvenționale.

Lucrările au fost înscrise în concursul din 2017, organizat la nivel național de către Centrul de Consultanță Ecologică Galați, președinte Petruța Moisi.

Sub motto-ul „Implicare pentru o Dunăre mai curată”, concursul a presupus realizarea unui film video de 1 minut ( fie cu camera, fie cu telefonul) – și a unei lucrări din materialele găsite pe malul Dunării sau al unui afluent, fotografiată și trimisă CCEG ; mesajul transmis prin lucrări vizează importanța protejării unui mediu dunărean sănătos atrăgându-se atenția publicului larg – și prin acest tip de activități – asupra nevoii unei dezvoltări durabile eficientă și înțeleaptă.

Călătoria la Viena este planificată a fi făcută cu trenul, pentru a permite tinerilor creatori o cunoaștere directă a mediului și naturii de pe traseul Galați – București-Viena.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password