Republica Moldova și România se consultă în privința domeniului consular

Agenția de știri Ora 25 Transmite! 

La Chişinău au avut loc consultări moldo-române în domeniul consular la nivel de şefi de servicii consulare din cadrul Ministerelor Afacerilor Externe din cele două state.

Delegaţia R. Moldova a fost condusă de şeful Direcţiei Generale Afaceri Consulare, Violeta Agrici, iar delegaţia română de directorul general al Departamentului Consular, Bogdan Stănescu, Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul consultărilor au fost examinate aspectele de bază ale cooperării între cele două state în domeniul consular, precum implementarea prevederilor Tratatului dintre Republica Moldova şi România, privind asistenţa juridică în materie civilă şi penală, dar şi protejarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor pe teritoriul ambelor state.

Totodată, au fost discutate aspecte ce ţin de oportunitatea reglementării, printr-o decizie unilaterală a Republicii Moldova, a posibilităţii de intrare pe teritoriul basarabean pentru cetăţenii UE în baza cărţilor de identitate naţionale aflate în circulaţie.

Un alt subiect important s-a axat pe schimbul de informaţii privind experienţa părţilor în procesul de modernizare consulară. În acest sens, s-a evidenţiat importanţa perfecţionării şi îmbunătăţirii serviciilor consulare prestate cetăţenilor ambelor ţări.

Urmare a consultărilor, oficialii au convenit continuarea cooperării bilaterale în vederea identificării celor mai bune soluţii pentru consolidarea activităţii în domeniul consular.

sursa: moldpres.md

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password