Un nou marș al Unirii în Piața Marii Adunări Naționale

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

Un nou marș pentru susținerea idealurilor naționale va avea loc sâmbătă, 16 mai, de la ora 16:00 în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Peste 10. 000 de persoane vor cere Unirea Republicii Moldova cu România, în speranța că revenirea într-o Românie Mare va stabiliza contextul social, politic și economic din R.M. La manifestație sunt așteptați cât mai mulți tineri, vârstnici, precum și toate categoriile sociale din orice colț al țării.

Evenimentul va fi marcat de împlinirea a 203 ani de la prima rupere a Moldovei prin pacea ruso-turcă din 16 mai 1812. Astfel mai multe organizații civice vor organiza o manifestație stradală amplă pentru a solicita conducerii Republicii Moldova acelerarea integrării în Uniunea Europeană prin Unirea cu România. 

„Îi schimbăm de la putere pe unii cu alții și noi rămânem tot mai sărăci și lipsiți de viitor. Unirea cu România este șansa noastră de a ne integra în Uniunea Europeană și de a avea un trai mai bun. După cum a zis președintele Traian Băsescu, e singura noastră cale de a fi parte a spațiului european. Vrem dreptate, vrem Unirea” a declarat Elena Podoleanu, reprezentanta Platformei Acțiunii 2012.

Organizatorii spun că: „recentele manifestări de nemulțumire a populației și dorința de a pune capăt corupției și sărăciei au nevoie de o soluție.” Aceștia mai adaugă faptul că manifestația este autorizată de Primăria Municipiului Chișinăului și va dura trei ore, marșul mergând în direcția Parlamentului și a ambasadei Federației Ruse.

Pe 16 mai 1812, , imperiul țarist a anexat partea de Est a Moldovei Istorice situate între Prut și Nistru, care a fost numită mai târziu – Basarabia. Mitingul comemorativ este organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 în colaborare cu Tinerii Moldovei, dar și alte organizații obștești.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password