”Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu”- inaugurare Alexandria Librării Galați


Edificiul Casa Serfiotti, fost Ethos Café și sediul unor asociații civice a devenit sediul Alexandria Librării Galați. Spațiul de mare atmosferă arhitecturală și spirituală de pe str. Domnească, ce împlinește 150 de ani, va fi o prezență specifică Centrului Istoric al Galaților, care aspiră pe termen scurt sau lung măcar la statutul de Pasaj Pietonal, măcar la sfârșit de săptămână.

Au fost prezenți la inaugurarea festivă directorul economic Alexandria Librării, Mihai Onișoru și directorul de marketing Cezar Petru Căilean, proprietarul edificiului monument istoric, Marcel Capriș dar și Primarul de Galați, Ionuț Pucheanu. Primarul a vorbit de planurile lui mărețe cu Galațiul, cu centrul municipiului, cu intreprinzătorii din domeniul culturii și consumului de carte și a salutat deschiderea rețelei Alexandria pentru iubitorii de carte din Galați.

Târg de Ghiozdane Deștepte și oferte speciale la mii de cărți te așteaptă la deschiderea primei librării Alexandria din Galați!

Sub această formula comercială, Alexandria Librării, una dintre cele mai extinse reţele de librării din ţară, a deschis marți, 19 iunie 2018, primul magazin din municipiul Galați.
Librăria, amenajată special pentru a potența parfumul și atmosfera pe care încă le degajă această clădire cu însemnătate deosebită pentru orașul Galați, oferă o diversitate inovativă de branduri de top a retailerilor din domeniul papetarie – birotică : Cross, Shaffer, Scrikss, Sharpie, Pigna, Faber Castell, Adel, Koh-I-Noor, Rotring, Rocada, Esselte, Y-Plus, Hero, Fila Giotto, Tratto, Acvila, Marco, Luna Art& Fantasy, Paper Mate, BIC. Cele mai importante edituri din România (Rao, Polirom, Humanitas, Corint, Art, Litera, All, Aramis, Paralela 45, Nemira, Editura Trei, Curtea Veche, etc.) au ales Alexandria Librării.


Conceptul Alexandria Librării este original prin oferta variată de carte

prin atmosfera deosebită şi layout-ul modern al librăriilor, prin organizarea de evenimente care susţin adevărata cultură și elită românească (emisiuni TV pe teme culturale, sociale și politice, dezbateri, mese rotunde, lansări de carte, muzică).
La nivel regional, brandul Alexandria Librării s-a impus pe piața de profil, concomitent cu asumarea rolului de promotor al adevăratei elite și culturi românești, mărturie fiind implicarea activă în proiectul “Lecturi Urbane- Orașul Citește”, pe de o parte, dar și dezvoltarea unor programe de reduceri acordate cadrelor didactice și elevilor din sistemul de învățământ românesc (Educard, Schoolcard Alexandria, Partener Card)

.

Educard Alexandria este un program destinat exclusiv cadrelor didactice din Romania, indiferent de ciclul de învățămant în care activează: preșcolar, gimnazial, liceal sau universitar. Posesorii acestui card primesc o reducere de 10% la toate cărţile care nu fac parte din alte promoţii. Schoolcard Alexandria este un card dedicat elevilor şi studenţilor prin intermediul căruia aceştia primesc o reducere de “5% plus 5%” la cărţi şi rechizite.

Pe tot parcursul anului, Alexandria Librării şi editurile partenere organizează promoţii atractive, de la clasicele reduceri procentuale (de 20%, 30% chiar 50%) până la oferte speciale de genul “cumperi trei cărţi şi plăteşti doar două”.

Alexandria Librării este una dintre cele mai importante rețele de librării din țară. Apărută în urmă cu 6 decenii ca ”Centrul de librării”, compania deține în acest moment 30 de magazine specializate în 12 județe din România: Suceava (punctul de plecare și centrul de management), Bacău, Botoşani, Iași, Vrancea, Buzău, Vâlcea, Arad, Neamț, Bistrița-Năsăud, Bihor și, din iunie 2018, se adaugă și județul Galați, suprafața totală de vânzare fiind de peste 11.000 mp.

Brandul ”Alexandria Librării” și actuala identitate vizuală au luat naștere în anul 2004. Numele amintește de Marea Bibliotecă din Alexandria. Sloganul Alexandria Librării: ”Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu”.

Cezar Petru Căilean, director de marketing Alexandria: Noi ne-am dezvoltat pe centrul de librării din Suceava, Focșani, Iași, Bacău, Vâlcea, suntem nu atât o alternativă cât mai degrabă un suport pentru a întări rețeaua de 300 de librării existent în România. Este foarte puțin, noi deținem 10% din această piață. Online-ul nu asigură pipăirea, frunzărirea cărții, a venit timpul să renunțăm la dispozitivele electronice, trebuie să continuăm să citim, căci ”Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu”.

Mihai Onișoru, directorul economic Alexandria Librării: Nu avem o ofertă identică cu alte lanțuri de librării. Ne vom concentra spre diversificarea modului de a percepe cartea, în sistemul cafenelei literare, unde să aducem elevii și profesorii deopotrivă. Este o tradiție, avem condiții pentru a dezvolta o terasă specifică, unde se pot organiza expoziții și lansări de carte”.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password