Președintele R.M. va fi desemnat cu titlul de Doctor Honoris Causa în România

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

După un eveniment de mare amploare care va avea loc la Chișinău, pe data de 5 iulie, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti se va întâlni la Suceava cu președintele României, Klaus Iohannis.

În cadrul întrevederii de după Marea Adunare Națională, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava va acorda președintelui Republicii Moldova titlul de „Doctor Honoris Causa”.

Înaintea marelui eveniment, pe 7 iulie, Nicolae Timofti va participa la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Literar „Mihai Eminescu”, în localitatea Dumbrăveni, unde i se va acorda și titlul de Cetăţean de Onoare al comunei.

 

Într-o conferință de presă, Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, prof.dr.ing. Valentin Popa a precizat că Senatul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a hotărât în anul 2013 acordarea titlului Doctor Honoris Causa preşedintelui Republicii Moldova.

Propunerea a venit din partea Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, pentru merite deosebite în promovarea parcursului european al Republicii Moldova, pentru aprofundarea relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, precum şi pentru atenţia pe care o acordă dezvoltării educației tinerilor.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password