Regele Mihai a fost comemorat la Catedrala Arhiepiscopală din Galați

O parte dintre membrii Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei-Filiala Galați au fost prezenți la catedrala Arhiepiscopală din Galați pentru a comemora un an de la dispariția Regelui Mihai al României. A fost o comemorare la Dunărea de Jos a personajului istoric Mihai I al României, desfășurată simultan cu parastasul și serviciul religios organizat la Vechea Catedrală Episcopală și Regală a Mânăstirii Curtea de Argeș, la care au participat Principesa Margareta, custodele Coroanei, și Principele Radu.

 

Membrii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei – Filiala Galați au asistat la un serviciu religios susținut de cinci preoți și corul Catedralei. Au fost afișate/desfășurate portrete ale regelui Mihai și drapelul regal. La sfârșitul ceremoniei, pentru membrii ANMR prezenți a spus câteva cuvinte de mulțumire și de rememorare a actelor de patriotism regal Ioan Furtună, președinte Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei-Filiala Galați.

„Am adus astăzi mulțumiri Regelui Nostru, suntem încă foarte atașați de gesturile de iubire față de țară pe care le-a făcut regale Mihai în cele două domnii ale sale. Regretăm că nu toți românii s-au pus de acord pe forma de guvernământ care ar fi fost potrivită României actuale, încă din anii 90 ar fi trebuit aplicat un regim monarhist, condus de un rege drept, moral, patriot, înțelept. Altfel am fi dus-o astăzi dacă am fi fost monarhie. Regele a avut răbdare, ne-a așteptat, dar noi nu am avut destulă credință și inspirație. Acum un an ne-a parasit, s-a urcat la cer, acum nu ne rămâne decât regretul că nu am fost la înălțimea faptelor sale de istorie și devotement față de patrie și popor. Vă mulțumesc celor puțini care ați fost astăzi prezenți la Catedrala Arhiepiscopală pentru a închina un gând de recunoștință și aducere aminte Regelui Nostru”.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password