Blocul Unității Naționale (BUN) va vota „pentru Unire, pentru Europa”

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

În ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor locale, Blocul Unității Naționale (BUN) și-a exprimat solidaritatea față de parcursul european al Republicii Moldova.

Organizatorii au întins un tricolor imens în fața statuii lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Chișinăului, pentru a-i îndemna pe cetățeni să acorde votul de încredere candidaților care vor construi viitorul țării alături de România, alături de Europa. Aceștia mai spun că ei vor susține candidații care au semnat ,,Pactul pentru Unire, Pactul pentru Europa”.

 ,,Zeci de candidați la alegerile locale generale din Republica Moldova care au semnat <<Pactul pentru Unire. Pactul pentru Europa>> au câștigat fotoliul de primar din primul tur. Totodată, alți zeci de concurenți electorali, intrați în cursa pentru ocuparea funcției de primar, care și-au exprimat ferm opțiunea unionistă, au nevoie de voturile noastre pe 28 iunie. Trebuie să mergem la vot și să punem ștampila pe numele celor care au ales singura variantă viabilă de dezvoltare pentru Republica Moldova – Unirea și Europa”, a declarat reprezentantul Blocului Unității Naționale, Constantin Codreanu.

Apariţii publice în care să susţină în perioada electorală reunirea celor două state de limbă, cultură şi istorie română şi recunoaşterea existenţei unui singur popor pe ambele maluri ale Prutului, cooperarea cu societatea civilă unionistă și autoritățile celor două state românești în vederea organizării de evenimente cuturale care să promoveze idealul unităţii naţionale, acordarea de facilităţi instituţiilor mass media din România pentru a-şi putea difuza produsele sau pentru a putea emite pe teritoriul respectivelor comune, raioane și orașe. Acestea sunt doar câteva prevederi din „Pactul pentru Unire, Pactul pentru Europa”.

Următoarele evenimente organizate de Blocul Unității Naționale se vor desfășura pe 5 iulie (Marea Adunare Națională la Chișinău) și 11 iulie (Podul de flori de la Ungheni).

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password