Șevciuk caută soluții la Moscova pentru criza din Transnistria

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

Criza din Transnistria devine tot mai acută, iar liderii separatiși nu caută soluții în altă parte, decât la Moscova. Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk a avut o întrevedere la Kremlin cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin. În cadrul întâlnirii, Șevciuk a prezentat vicepremierului rus situația dificilă din Transnistria.

Reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru problema transnistreană a declarat că pentru crearea unei platforme de negocieri cu autoritățile de la Chișinău și cu cele de la Kiev, părțile trebuie să treacă de la o retorică belicoasă, de la crearea barierelor, la o retorică constructivă, scrie Novostipmr.

,,Cu cât mai rapid se va trece la discuții constructive, cu atât mai multe rezultate pozitive vor simți locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului”, a precizat Rogozin.

Criza economică din regiunea transnistreană ține locuitorii zonei într-o alertă continuă. Liderul separatist a declarat în luna iunie că lipsa alimentelor devine din ce în ce mai gravă și a acuzat Ucraina în acest sens. Șevciuk consideră că Ucraina blochează aprivizionarea Transnistriei cu alimentele necesare.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password