Fostul vicepremier de la București: „Susținerea Republica Moldova este o datorie patriotică a României”

Fostul vicepremier de la București, Liviu Dragnea, a declarat că este datoria ,,patriotică” a României, atât ca stat, cât și ca societate, să fie prima preocupată de Republica Moldova, ,,sora noastră”. Dragnea a precizat miercuri, la Reghin, într-o conferinţă de presă, că traseul european care se demarase cu foarte mult entuziasm în Republica Moldova şi care a şi fost susţinut de România ,,este puţin frânt”, scrie Mediafax.

 

,,Acolo, se pare că traseul european care se încropise şi care începuse cu foarte mult entuziasm şi care a şi fost susţinut de România, nu numai verbal, Guvernul nostru alocând sume importante şi finanţând programe serioase de dezvoltare locală, este puţin frânt. Poate statul român ar trebui să aibă o abordare mult mai eficientă, toate forţele politice din România, toate instituţiile cu atribuţii în acest domeniu ar trebui să se aşeze la masă şi să găsească, şi împreună cu partenerii externi, o foaie de parcurs pentru că, totuşi, sunt fraţii noştri”, a spus coordonatorul politic al PSD.

,,Republica Moldova este sora noastră şi cred că primii care trebuie să se uite cu atenţie şi cu preocupare ar trebui să fim noi ca şi români, cetăţeni simpli, dar şi ca şi stat. Este datoria noastră, chiar patriotică dacă pot spune”, a conchis Liviu Dragnea.

În prezent, o mie de tineri porniți duminică din Marea Adunare Națională de la Chișinău spre București, pe jos, au trecut de satul Sipoteni și se îndreaptă spre popasul din Cornești. Aceștia au parcurs mai bine de 80 de km pe temperaturi caniculare. Tinerii vor ajunge sâmbătă la Ungheni, unde vor reface, la ora 10:00, alături de mii de români de pe un mal și altul de Prut, Podul de Flori.

Duminică, la ora 14:00, în Piața Universității din București, va avea loc o manifestație de susținere a eforturilor celor din Marșului lui Ștefan cel Mare. Bucureștenii, alături de tinerii basarabeni, vor merge la Cotroceni pentru a cere Unirea.

sursa: infoprut.ro

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password