Agenția de știri Ora 25 transmite!

Produsele rusești refuzate la Cernăuți

Locuitorii din Cernăuți, au fost sfătuiți să refuze produsele rusești de către niște activiști, care au strigat sus și tare în fața unui supermarket din zonă.Nu au protestat foarte mulți – aproximativ 10 oameni, destul de curajoși, care aveau cu ei așa mesaje pe pancarte: „Cumperi ceva rusesc – plătești pentru o armă”. Timp de o oră aceștia au strigat în continuu pentru cumpărătorii care treceau, să nu accepte nici un produs din Rusia. Momentul cel mai interesant  a fost atunci când toți s-au întins pe jos la intrarea în supermarket și au stat așa câteva minute.

Aceasta nu a fost tot, ei au continuat să-și exprime dorințele mai apoi și într-o benzinărie, unde de asemenea, ca în semn de protest au stat întinși pe stradă. Poliția locală nu i-a deranjat deloc.

 

 

 

Fără vize în Europa?

Zilele acestea Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Deșcitsa a declarat la una din conferințele de presă că Ucraina poate obține regimul fără vize cu UE chiar până la sfârșitul anului 2014.

Se conturează astfel un răspuns la întrebările pe care și le pun ucrainenii de mulți ani, mai ales minoritățile române din Bucovina de Nord. Cu toții așteaptă acceste vești- un regim fără vize în Europa și pentru ucraineni și vizitarea rudelor fără viză în pașaport. Andrei Descitsa mai are o variantă în cazul acesta: „O altă variantă, despre care noi tot  discutăm cu ai noștri colegi europeni, constă în aceea ca țările UE să acorde vize pe un  termen mult mai lung. Dacă aceste țări vor acorda vize nu pentru 3 luni, ci minimum pe  1  un an și maximum pe 5 ani? Noi vom schimba această întrebare pentru obținerea vizei.”

 

O șansă pentru economia Ucrainei

La sfârșitul lunii aprilie 2014, va fi activat regimul comerțului liber între Ucraina și Uniunea Europeană. După toate evenimentele petrecute în țară, această veste este cu adevărat una bună pentru dezvoltarea economiei, însă nu pentru mult timp, deoarece această înțelegere va fi valabilă până în luna noiembrie 2014.

UE a menționat ca  procesul de semnare și ratificare al acestei înțelegeri să fie finalizat la termenul stabilit.

Pentru ca produsele ucrainene să fie acceptate de țările UE, statul ucrainean trebuie să respecte normele europene și să îndeplinească  cerințele impuse, datorită cărora produsele de la țară vor putea „călători” și ele în Europa.

În timpul acestor discuții s-a subliniat faptul că marfa din Crimeea nu va fi acceptată nici într-un caz.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password