Vânătoarea era braconaj, mortul s-a împușcat cu două puști și era singur cu trei haldăi din Poliție și SRI

Poveste clasică de vânătoare la români. Când se trage în vânat, se întâmplă că unii își trag câte o salvă în boașe, alții în burtă și unii-mult mai preciși-la tâmplă sau în ochi. S-a dat știre că s-a întâmplat încă odată, la o partidă de vânătoare –braconaj, pe fondul de împușcat vânatul de la Movileni. Eee, dar și de data asta s-a întâmplat ca în poveștile cu proști plecați la tras aiurea. Ia ascultați știre:

Patronul de bar-discotecă Mircea Tanislav s-a împușcat și a murit

Bărbatul fusese după-amiază la vânătoare, a alunecat pe gheață, arma acestuia s-a descărcat și l-a rănit grav. Mircea Tanislav a fost transportat imediat la spital, medicina-neputincioasă, medicii limitați, pacientul decedat. Procurorii(foarte competenți) au preluat cazul si fac cercetari-cică ca să stabilească adevărul gol goluț(aiurea!). Apă, apă, foc, foc, ceasul rău! Mircea Tanislav era un vânător cu experiență, dar ceasul rău a făcut ca acesta să alunece pe gheață și să se împuște accidental(!?). Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați. Veste de poveste-Mircea Tanislav era căsătorit cu Cecelia Tanislav, funcționară la Poliția locală și împreună aveau doi copii. Sau trei. Întreg Tecuciul și toți cei care l-au cunoscut pe Mircea îl plâng acum. Spun niște martori că patronul tăntălău s-a împușcat în burtă. Alții cică nu, în ochi și în cap. Anchetatorii spun că glonțul(sau gloanțele?) putea veni din arma oricăruia dintre cei zece tovarăși de goană. Sau doar trei. Ba chiar doi. Niciunul nu recunoaște că a tras in acele momente, nici măcar din greșeală. Politiștii au sigilat toate puștile și vor face o expertiză balistică. Vânătorii povestesc că la câteva clipe după ce au tras spre un mistreț care a reușit să le scape și-au găsit colegul prabușit lângă un copac. Un glonț il nimerise în cap. Anchetatorii și-au dat seama cu ce au de-a face: bărbatul, unul cu experiență în vânătoare, a fost împușcat de un coleg. Din primele analize balistice rezultă că dintre cele trei focuri de armă care s-au auzit inainte să moară vânătorul, unul l-a tras victima, iar celalalte au ieșit din aceeași pușcă.

Phiii! răsturnare de situaţie în părerea de autoaccidentăre mortală la o vânătoare aşa-zis autorizată

După câteva ore, ancheta s-a transformat în una pentru braconaj şi ucidere din culpă. Iniţial, anchetatorilor li s-a spus că Tanislav a alunecat pe o bucată de gheaţă şi i s-a descărcat accidental arma în abdomen. Poziţia armei era, totuşi, nefirească, la prima vedere. Aşa s-a ştiut iniţial, dar după ce ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, situaţia s-a schimbat radical. Ipoteza autoaccidentării a dispărut, în momentul în care poliţiştii criminalişti, împreună cu cei de la arme şi muniţii, au găsit alte probe. „A avut loc un posibil accident la vânătoare în zona localităţii gălăţene Movileni. Încă nu s-a terminat cercetarea la faţa locului. În acest moment facem cercetări pentru braconaj şi ucidere din culpă”, a precizat Liliana Istrate, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Procurorii au deja mai mulţi suspecţi şi după ce vor primi şi raportul medico-legal, se va afla şi cine, şi de ce l-a împuşcat accidental pe Tanislav. Mda. Dramatic, romantic, epopeic, fatalist. Să deschidem însă și Radioooo Covurlui.  

N-a fost vânătoare, ci o partidă de braconaj, n-a fost accident, ci crimă și nu era doar un martor, ci trei

Din vorbă în vorbă, de la om la om și de la sursa fiul mortului, epopeia „accidentul de vânătoare” din apropierea comunei Movileni, în care a căzut la datoria de vânător Mircea Tanislav, a fost, de fapt, o crimă la care au luat parte tot felul de mahări ai Sistemului. După cum zice fiul victimei, la partida de vânătoare ilegală în care și-a pierdut viața tatăl lui au mai participat: colonelul Costel Dragomir – fostul adjunct al SRI Galați, comisarul Ionuț Enache – ofițer la Departamentul Combaterea Criminalității Economice și lider de sindicat al politiștilor gălățeni și agentul Lucian Dobri – șef de post în comuna Movileni. După momentele de derută generală, lumea gradaților s-a reorientat și a adoptat strategia de luptă cu adevărul-victima s-a împușcat accidental cu propria pușcă.

Ca în Ipu redivivus, cel mai mic în grad și-a luat misiunea de sacrificat pentru cauză

Uraaa!, șeful de post din Movileni a luat asupra sa răspunderea omorului. Lucian Dobri a declarat anchetatorilor că mergea în spatele victimei și că s-a împiedicat pe o porțiune de teren înghețat, moment în care arma sa automată(!) s-a descărcat. Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, prin procurorul de caz, adeverește-așa e. Deci la braconaj erau doi-Dobri și Tanislav. S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Dobri Isabel Lucian, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și de braconaj. Zic medicii specialiști că moartea a fost violentă, din cauza leziunilor de mare gravitate, produse prin împușcarea cu armă cu alice. Inculpatul a recunoscut comiterea infracțiunii, spunând că a fost vorba despre un accident. Arma s-a descărcat accidental, în timp ce se afla în apropierea victimei. Ce simplă e criminalistica, nu? Mortul e în general vinovat și gură-cască; dacă procurorul pomenește de mai multe leziuni, asta nu înseamnă că e vorba de alice din mai multe puști, e doar o pușcă, dar bine orientată, clar?; dacă Costache Lupea e căutat de fiul Tanislav băgat în cadă, asta nu înseamnă că se spală urmele de sânge, ci că mușteriul e băgat până la gât în alibi.

 

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password