DNA-ul din România trece Prutul

Laura Codruța Kovesi, șefa Direcției Naționale Anticorupție este invitată la Chișinău de actualul premier al Republicii Moldova, Chiril Gaburici. Vizita a fost solicitată în cadrul unei discuții telefonice dintre premierul Victor Ponta și omologul său de la Chișinău.

„Suntem foarte determinați să luptăm cu corupția la toate nivelurile, iar România este un exemplu pozitiv pentru Republica Moldova, la acest capitol. De aceea, credem că discuțiile directe cu șefa DNA și prezentarea practicilor eficiente de luptă cu corupția din România vor încuraja autoritățile noastre să fie mai ferme în acțiunile pe care urmează să le întreprindă, pentru a combate fenomenul corupției din toate sistemele”, a declarat Chiril Gaburici.
Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi va intreține la Chișinău un dialog cu directorul CNA, Viorel Chetraru, președintele CNI, Anatolie Donciu, ministrul Justiției, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, precum și alți responsabili din domeniu.

Pentru a accelera implementarea reformelor și combaterea corupției de peste Prut, Republica Moldova va fi vizitată de o echipă de experți în domeniul cel mai expus riscurilor în acest moment. În perioada urmatoare va ajunge la Chișinău și ex-președintele Georgiei, Mihail Șaakașvili, în prezent – consilierul Președintelui ucrainean, Petro Poroșenko. Conform unui comunicat al guvernului de la Chișinău, Mihail Șaakașvili are experiență în implementarea reformelor și combaterea corupției la toate nivelurile.

 ”Celor care își doresc ca DNA să treacă Prutul am să le spun că DNA a și trecut Prutul. Este o colaborare foarte bună între toate instrumentele de luptă împotriva corupției din România, fie că e vorba de Departamentul Național Anticorupție, de Ministerul Public, de Agenția Națională de Integritate, toate aceste elemente ale sistemului de justiție din România au o colaborare foarte solidă cu instituțiile similare din Republica Moldova”, declara la începutul lunii aprilie, ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca. 

 

Atât la București, cât și la Chișinău există dorința de colaborare în domeniul legislativ și administrativ, iar drept urmare, oficialii de pe ambele maluri ale Prutului vor avea proiecte comune.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password