Vrei să treci vama? Ia-ți și cântarul!

Vama Cu cantarul

Vama Cu cantarul   Acum câteva zile am citit pe un site o postare, care mi-a provocat nemulțumiri și revolte spirituale: ” Dragi Studenți Basarabeni, de curând guvernul României a impus restricții basarabenilor de a transporta în România mai mult de 1kg de mere, 1kg de zahăr, 1kg de ulei, 1kg de orez… (lista alimentelor continuă) în perioada de 1 saptamana. Astfel că, dacă ar fi sa ne conformăm acestei legi abuzive, atunci ar trebui ca pachetele trimise de către parinții voștri din Republica Moldova să respecte rigorile de mai sus.

    ”Exact în perioada când posturile de televiziune puneau în vizor știri de genul: ”Parcursul european al Republicii Moldova garantat printr-un pact”; ”Cum au decis guvernanții să asigure integrarea Republicii Moldova în UE”, s-a hotărât că studenții basarabeni, care își fac stdiile într-un spațiu european – România, sunt cei mai mari contrabandiști. Păi, dacă s-a constatat că noi am venit într-o țară străină pentru a face business cu plăcintele mamei, cu merele din grădină sau cu ouăle din coteț, atunci iertată să-mi fie indignarea.

Culmea ipocriziei a fost atinsă totuși a doua zi

     Un alt comunicat de presă ne-a adus la cunoștință că regulile intrate ieri în vigoare privind intrare în UE, astăzi au fost suspendate de către autoritățile României. Și aici este loc de interpretări. Oare țara asta a noastră mica este atât de mizerabilă încât să-i fie impuse tot felul de legi preconcepute? Oare părem a fi o sursă vulnerabilă și potrivită amatorilor de experimente politice, sociale și teritoriale? Legile și reformele nu trebuie a fi stabilite dintr-un moft ce are carcater leninist sau de dragul de a face ceva, ci din necesitatea unei schimbari constructive. Într-adevăr sistemul de control vamal ar trebui modificat și împuternicit, însă nu prin implementarea unor legi absurde ce presupun cântărirea genților de la mama de acasă. De-am fi pui de miniștri, sărmana mama nu ar mai pregăti rațe fripte, ci ne-ar transfera doar bani pe carduri, dar, mă rog, fiecare își are norocul. De această dată șefii vămilor moldo-române au reușit să se împotrivească ”noii legi”, dar nu se știe ce vom mai auzi mâine dimineață la știri. Așa că, grăbiți-vă mamele să vă pregătească genți cu mirosul de-acasă, până mai pot trece Prutul.

Ruxandra PODLISNIC

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password