La București se analizează posibila înființare a unui Grup de prietenie România – Republica Moldova

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

În Parlamentul de la București au loc discuții despre înființarea unui Grup de prietenie România – Republica Moldova. Declarația a fost emisă de deputatul român Grigore Crăciunescu, care susține importanța unui astfel de grup funcțional între parlamentul de la București și Cel de la Chișinău.

,,Parlamentul României are înfiinţate numeroase grupuri parlamentare de prietenie cu ţări de pe tot cuprinsul mapamondului, inclusiv cu Republica Socialistă Vietnam. Printr-o împrejurare nefericită, Parlamentul României a omis constituirea unui grup de prietenie cu Republica Moldova. Acest lucru pare explicabil dacă ţinem cont de existenţa unei Comisii comune pentru integrare europeană între Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova, înfiinţată încă din anul 2011. Constatăm că această Comisie înfiinţată acum 4 ani este doar o poveste frumoasă, aceasta nu s-a întrunit în nicio şedintă de la data constituirii”, a transmis deputatul liberal Grigore Crăciunescu.

 Deputatul care face parte din grupul ,,Prietenii Unirii” își pune semne de întrebare în contextul înexistenței unui grup de prietenie între cele două state și susține înființarea cât mai rapidă a unei astfel de structuri. 

,,Cu toții cunoaștem sprijinul pe care țara noastră îl acordă fraţilor noştri de peste Prut concretizat în numeroase acorduri de asistenţă și colaborare la nivel guvernamental, între diverse ministere din România şi din Republica Moldova și cu atât mai greu de înțeles mi se pare lipsa unei astfel de colaborări la nivel parlamentar. Acest grup de prietenie ar putea întări relaţiile dinte cele două ţări româneşti, ar putea contribui la cunoaşterea mai aprofundată a problemelor cu care se confruntă Republica Moldova în parcursul ei european”, conchide deputatul.

Cererea va fi înaintată liderului de grup de la PNL cu propunerea ca acesta să transmită mesajul Birourilor permanente ale celor două camere pentru înfiinţarea Grupului de prietenie România – Republica Moldova.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password