”Pactul pentru Unire, Pactul pentru Europa”, semnat de zeci de candidați la alegerile locale

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

Blocul Unității Naționale (BUN), constituit din 22 de organizații civice a pus la dispoziția candidaților la funcția de primar ”Pactului pentru Unire, Pactul pentru Europa.” Membrii ONG-urilor spun că doar semnatarii Pactului, care prevede unirea celor două state românești, vor primi votul reprezentanților BUN, dar și al populației.

Membrii organizațiilor civice consderă că unica șansă de integrare europeană a R. Moldova o reprezintă Unirea cu România, iar proiectul are nevoie de susținerea aleșilor locali, în sensul sincronizării cu procesele și realitățile sociale, economice, politice, culturale românești. ”Suntem convinși că am ajuns în acel moment al istoriei în care cetățenii de pe cele două maluri ale Prutului trebuie să se regăsească în cadrul aceluiași stat și în cadrul marii familii europene pentru a beneficia de un viitor sigur și prosper. Solicităm în mod deschis politicienilor care cer voturile cetăţenilor Republicii Moldova să se responsabilizeze şi să nu-i mai priveze pe românii de la Est de Prut de dreptul lor la bunăstare, securitate şi identitate naţională. Credem că este necesar ca toţi factorii de răspundere din Republica Moldova și România să fie promotori ai solidarităţii naţionale şi ai reunirii românilor de pe cele două maluri ale Prutului, mai presus de ideologiile de partid. În acest sens, PACTUL PENTRU UNIRE, PACTUL PENTRU EUROPA reprezintă un angajament ce cuprinde un set de măsuri concrete care vor fi implementate pentru a pregăti reunirea celor două state românești”, transmit reprezentanții BUN.

Lista semnatarilor Pactului va putea vi regăsită la adresa www.pact.md.

Până în acest moment 44 de candidați și-au depus deja sămnăturile. 

Candidații la funcția de primar în cadrul alegerilor locale din R. Moldova au posibilitatea să semneze pactul pînă pe data de 12 Iunie 2015.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password