Republica Moldova a ales viitorul țării pentru următorii patru ani


Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

În urma rezultatelor preliminare ale alegerilor locale desfășurate pe 14 iunie, PLDM și PD au câștigat în cele mai multe raioane. Cele două partide sunt urmate de PSRM, Partidul Nostru, PCRM și PPEM,

Astfel, cele două partide, care la moment formează o coaliţie parlamentară, au obținut victorie în 24 de raioane.

Cele mai multe victorii în raioane le are PLDM, tocmai 13 și anume – Anenii-Noi, Ialoveni, Hâncești, Căușeni, Cantemir, Cahul, Criuleni, Călărași, Ungheni, Telenești, Râșcani, Soroca și Florești.

 PD a acumulat majoritatea de voturi în 11 raioane și anume – Edineț, Dondușeni, Glodeni, Orhei, Leova, Sângerei, Șoldănești, Rezina, Strășeni, Nisporeni și Ștefan-Vodă.

PSRM are cele mai multe voturi în 4 raionae. Este vorba de Ocnița, Briceni, Traclia și Basarabească. Făleștiul și Drochia au fost câștigate de Partidul Nostru, iar PCRM și PPEM au ieșit învingători în câte un raion, Dubăsari și, respectiv, Cimișlia.

La alegerile de duminică, prezența la vot a fost de aproape 49%, una mai mică decât cea înregistrată la alegerile locale de acum 4 ani. Astfel, 48,95% din cetățeni (1,38 milioane de persoane) au votat, o prezență mai mică decât în 2011, când votaseră aproape 55% din cetățeni.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password