Campionatul Mondial de Cultură Generală se organizează la Galați și în 2019

 A VI-a ediţie a Campionatul Mondial de Cultură Generală se va desfăşura individual sâmbătă, 01.06.2019, ora 11,00 la Daily Pub (str. Mr. Iancu Fotea, nr.19, vis-à-vis de Parcul Eminescu), propunând 8 domenii: Istorie, Cultură, Mapamond, Media, Divertisment, Ştiinţe, Life-Style şi Sport & Jocuri.

Înscrierile se pot face până vineri, 31.05.2019, orele 23,00 pe pagina de facebook a evenimentului, https://www.facebook.com/events/2155409514555983/?active_tab=discussion sau la nr. de tel. 0744587068, la care răspunde Laurentiu Vasile – organizator WQC

 Un eveniment pentru oamenii cu carte!

Pentru al șaselea an consecutiv, Campionatul Mondial de Cultură Generală se desfăşoară şi la Galaţi. Simultan cu competiția organizată în numeroase oraşe ale lumii,  și la competiția din Galați pasionaţii cunoştinţelor din toate domeniile de activitate se întrec să găsească răspunsurile corecte la  240 de întrebări, câte 30 din opt domenii standard (istorie, artă şi cultură, media, ştiinţă, lifestyle, divertisment, mapamond şi sport), într-un interval de numai două ore.

În lume, Campionatul Mondial de Cultură Generală se desfăşoară din 2003. În România, prima ediţie a avut loc în anul 2012, iar la Galaţi a fost organizat iniţial prin eforturile profesorului Nicolae Daraban, un pasionat al fenomenului Trivia.

Pasionații de astfel de concursuri își pot forma o idee despre campionatul mondial de cultură generală venind  în fiecare miercuri, în Daily Pub, pentru a participa la concursul săptămânal de cultură generală. Concursul săptămânal se desfăşoară pe echipe formate din doi-şase membri şi constă în 60 de întrebări, grupate în şase runde. Pe pagina de Facebook „Game of Trivia”, îţi poţi înscrie echipa şi poţi vedea din ce domenii vor fi întrebările următorului concurs. (https://quest.quizzing.com/enter/season/100016/quiz/100273).

fotografie VL

Quizzingul (sau Trivia) e ca UEFA CL

 Quizzing este termenul englezesc pentru concursurile de gen, să-i spunem, cultură generală, deși nivelul de dificultate este ceva mai mare. Mai precis: dacă în accepțiunea românească cultura generală este ceea ce rămâne unui absolvent după ce a uitat tot ce a învățat în liceu&facultate, la englezi&americani (dar și la celelalte state vestice) e o acumulare continuă de cunoștințe, un fel de up-grade la cunoștințele dobandite cândva. Daca vreți o comparație cu fotbalul: Quizzingul (sau Trivia) e ca UEFA CL.

Campionatul poate fi organizat în orice localitate din lume de un proctor, persoană care are un cont pe WQC, de regulă fost participant la o ediție  de CM/CE (există si un Campionat European anual) și care poate prezenta încredere că poate asigura fair-play-ul. 

Doar primele 10 locuri pe plan mondial sunt premiate de WQC, pe plan local premiile putând fi asigurate de un eventual sponsor, care o poate face personal.

Concursul este de tip open, putând participa, teoretic,  oricine. Practic, datorită nivelului de dificultate, este recomandat tinerilor între 14 si 80+ ani.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password