Polițiști, jandarmi și pompieri din Republica Moldova continuă să fie instruiți în România

Agenția de Știri Ora 25 Transmite! 

Ofiţeri şi subofiţeri de poliţie, jandarmerie, pompieri din Republica Moldova vor putea beneficia în continuare de instruire în învăţământul de specialitate din România. Decizia a fost confirmată după ce guvernul a aprobat semnarea unui protocol de cooperare cu Republica Moldova în acest domeniu.

Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, negocierea şi semnarea Protocolului de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne din România şi Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova în domeniul formării personalului.

 

 

Protocolul va permite formarea profesională a personalului pentru MAI din Republica Moldova în instituţiile specializate din România (Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, Şcoala de Agenţi de Poliţie „ Vasile Lascăr” din Câmpina, precum şi alte instituţii de formare profesională din structura MAI) sau prin trimiterea specialiştilor români din MAI la Academia „Ştefan cel Mare” din Republica Moldova.

Anual, partea română va stabili cifra de şcolarizare pentru fiecare instituţie în parte, conform Planului anual de cooperare transmis de către MAI al Republicii Moldova.

Executivul arată că până în prezent instruirea personalului din Republica Moldova se realiza în baza unui protocol din 1997, iar înnoirea cadrului juridic între cele două părţi era necesară în contextul în care, între cele două ţări, au fost iniţiate procedurile de negociere a Acordului de cooperare între Ministerul Afacerilor Interne din România şi Centrul Naţional Anticorupţie al Republicii Moldova în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei.

sursa: mediafax.ro

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password