Parlamentar român către basarabeni: „Veniți acasă, în România voastră!”

Deputatul Adrian-Nicolae Diaconu îi îndeamnă pe cetățenii Republicii Moldova să vină acasă, în România.

În contextul în care zeci de mii de oameni au cerut Unirea la Chișinău, în cadrul Marii Adunări Naționale de duminică, 5 iulie, și o mie de tineri basarabeni au pornit imediat după manifestație în marș, pe jos, spre București și care la Prut vor reface, alături de românii din Țară Podul de Flori la Ungheni, sâmbătă, 11 iulie, ora 10:00, parlamentarul asigură populația din Republica Moldova că este așteptată și binevenită acasă.

 ”Pentru mine, Prutul a fost întotdeauna apă românească, iar malurile sale pământ românesc. Nu am putut să spun niciodată <<Moldova>> gândindu-mă la altă țară sau <<moldoveni>> gândindu-mă la un alt neam. Vă chem și eu, în cor cu ceilalți frați ai noștri: veniți acasă, în România voastră!”, a declarat parlamentarul Adrian-Nicolae Diaconu, care face parte din grupul ,,Prietenii Unirii” din Legislativul de la București.

Potrivit unui comunicat al Platformei unioniste Acțiunea 2012, mii de oameni de pe ambele maluri ale Prutului vor reface celebrele ,,Poduri de Flori” de la Prut, pe 11 iulie, la Ungheni. Participanții la eveniment din Republica Moldova vor trece pe jos podul feroviar Eiffel, aflat la 20 km de Iași, spre România.

sursa: infoprut.ro

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password