Toate exporturile moldovenești, realizate la doar 14 Km de Galați

Agenția de știri Ora 25 transmite!

”Cea mai importantă poartă de export” prin care Republica Moldova își exportă mărfurile în lume, după introducerea embragoului rusesc se află la doar 14 Km de Galați. Este vorba despre portul Giurgiulești, care a devenit vital pentru mărfurile moldovenești. 

Republica Moldova are acces la doar 460 de metri din Dunăre, iar portul construit pe acest segment al râului este folosit pentru a trimite mărfurile moldovenești în Uniunea Europeană și întreaga lume, notează Euronews.

 

Cei care asigură legătură comercială constantă  dintre Moldova și alte 43 de state sunt olandezii de la Danube Logistics.

„După aplicarea embargoului, anul trecut am văzut pentru prima data un export de mere din Republica Moldova către Uniunea Europeană. De asemenea, vinurile încep să fie tot mai căutate. Avem deja o creștere constantă de vin exportat în Statele Unite sau China. Este bine și pentru noi și pentru producătorii moldoveni că putem să ne ajutăm unii pe ceilalți în aceste timpuri grele”, spune Thomas Moser, directorul general al operatorului Danube Logistics.

Toate exporturile moldovenești, incluzând cereale, fructe, produse animaliere se realizează acum doar prin portul situat la doar câțiva Km de orașul Galați. 

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password