Jurnalismul rusesc taxat la Chișinău pentru manipularea Transnistriei

Agenția de știri Ora 25 transmite!

O echipă de jurnaliști de la postul rusesc de televiziune ”TV Țenter” care planificau să ajungă în Transnistria, nu au putut intra pe teritoriul Republicii Moldova, ei fiind întorși acasă de pe Aeroportul din Chișinău.

Aceștia aveau intenția să ajungă în Transnistria, unde urmau să realizeze un reportaj despre „situația din republică”, potrivit agenției Ria Novosti.

 

Reporterul postului de televiziune, Artem Șirokov, a declarat că polițiștii de frontieră moldoveni nu i-au permis operatorului său să intre în țară, deoarece acesta nu a putut să-și motiveze vizita în Republica Moldova.

„După ce a fost controlat i s-a spus că trebuie să se întoarcă înapoi. Când am întrebat care este motivul, mi s-a spus că nu are actele ce ar confirma scopul vizitei în Republica Moldova și locul cazării sale”, a declarat jurnalistul.

 Anterior, jurnaliștilor postului de televiziune „Zvezda” li s-a interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova din aceleași motive. La fel ca și cei de la „TV Țentr”, aceștia aveau scopul de  a ajunge în Transnistria.

În ultima perioadă posturile rusești de televiziune au realizat mai multe reportaje manipulatoare din regiunea transnistreană.

După aceste incidente, așa-zisul ”minister de externe” de la Tiraspol concluzionează că autoritățile de la Chișinău doresc să izoleze regiunea transnistreană prin menținerea blocadei informaționale.

 Autorităților regiunii separatiste au emis și o declarație referitoare la refuzul autorităților centrale de a permite accesul pe teritoriul Republicii Moldova a unor ziariști ruși de la postul de televiziune TVC.

”Ministerul de externe” de la Tiraspol consideră că măsurile autorităților Republicii Moldova sunt abuzive, în contextul în care cetățenii ruși pot ajunge în regiunea transnistreană numai de pe Aeroportul din Chișinău.

,,Ministerul de Externe al Republicii Moldovenești Nistrene îndeamnă din nou partea moldovenească să renunțe la practica de împiedicare a exercitării libere a jurnalismului în Transnistria de către reprezentanții mass-media din Federația Rusă”, se arată pe site-ul instituției conduse de Nina Ștanski.

MAE al Rusiei a avertizat că interdicțiile de intrare pe teritoriul Republicii Moldova primite de jurnaliștii ruși ar putea avea consecințe în planul relațiilor bilaterale. Acțiunile autorităților de la Chișinău sunt catalogate de MAE al Rusiei drept ,,neîntemeiate” și ,,ilegale”.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password