Un lider politic rus susține identitatea românească a cetățenilor din RM

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

„Moldovenii sunt români! Noi, rușii, le-am dat numele de moldoveni, dar ei sunt români!” Aceasta este declarația liderul Partidului Liberal-Democrat din Rusia (LDPR), Vladimir Jirinovski, transmisă în cadrul unui interviu acordat televiziunilor ruse.

Cu jumătate de an în urmă Jirinovski spunea că România ar putea să revendice bucăți din Ucraina care i-au aparținut, adică Bucovina și Cernăuțiul. Liderul Liberal-Democrat din Rusia mai afirma că Ucraina trebuie împărțită de Rusia, România, Polonia și Ungaria, regiunea transnistreană revenind Rusiei, pentru că „este pământ rusesc”.

Vladimir Jirinovschi este cunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari opozanți ai Kremlinului. Acesta pretinde ades că vorbește în numele poporului rus, deși nu întotdeauna ceea ce spune el, coincide cu ceea ce și-ar dori rușii să audă.

Controverse legate de definirea cetățenilor din Republica Moldova există de zeci de ani. Poporul rus nu a recunoscut niciodată identitatea românească a populației din Rebublica Moldova și a încercat să genereze un profund curent ”moldovenist”. Propaganda rusă a fost extrem de puternică pe actualul teritoriu al Republicii Moldova, încă din perioada sovietică. Obiectivul deznaționalizării a fost realizat în proporții considerabile, întrucât astăzi sunt zeci de sate și orașe, înstrăinate de valorile românești.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password