Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România ține frontul jurnalismului și fără ordinele coloneilor

  

Este momentul să notăm punctul final al atacului dement și sinucigaș al unui grup de puciști asupra Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Timp de șase luni, funcționarea UZP a fost anihilată total de atacul de tip militar al puciștilor colonei în rezervă și activiști reșapați PCR-PSD. Au fost șase luni de scoatere de pe linia bunei activități civice și profesionale a singurei Uniuni de creație jurnalistică din România, ce și-a căpătat pe merit statutul de uniune de creație jurnalistică de utilitate publică. În 8 februarie 2018 a luat sfârșit evacuarea UZP din sediu, în 9 februarie s-a procedat la inventarierea bunurilor aflate în dotarea uniunii iar în 13 februarie a reînceput activitatea normală de lucru. Iată că dintre atâtea atacuri distructive asupra României coerente și inteligente se întâmplă și astfel de ratări, ce trebuie remarcate și salutate.

Reconfirmată, deparazitată și fortificată în urma atacului de șase luni a coloneilor

conducerea legal aleasă a UZP  și recunoscută fără drept de apel de Justiție a revenit la activitatea curentă. A fost nevoie de operațiuni de spargeri de lacăte, de preluarea sediului UZP sub supravegherea executorului judecătoresc, de inventarierea bunurilor aflate în dotarea uniunii, de preluarea situației financiare din perioada 1 august 2016 – 31 decembrie 2017, de inventarierea tuturor dosarelor membrilor UZPR atestate și în curs de atestare potrivit Legii 83/2016, precum și a celor care și-au depus până acum dosarele pentru intrarea în organizație. A fost nevoie de eliminarea cumplitei dualități și brambureali introdusă în Uniune din calcule obscure și interesate, de asocierea de forță și grosolănie administrativă a activiștilor și coloneilor.

La momentul puciului am punctat în Alternativa dispunerea complexă a faptelor care au făcut posibilă deturnarea activității UZP și reactivarea din subteranele puterii a agenților de comandă și dictat. Era în curs destructurarea singurei uniuni de creație și utilitate publică a breslei ziariștilor – Uniunea Ziariștilor Profesioniști, printr-un atac surpriză din interior, cu infiltrarea la toate nivelurile a unui comando de extracție milițienească.

Gruparea de puciști din chiar structura de conducere a UZP, numită de cunoscători „Uniunea Ziariștilor cu Epoleți”, a ocupat sediul UZP, a confiscat site-ul Uniunii și a pornit în presa convenabilă atacurile subculturale la adresa grupării de conducere a UZP desemnată legal. Ținta era clară – anihilarea UZP. De ce ar exista o organizație de consistență și coerență românească, ce propune societății repere profesionale și morale, dacă presa de linie este aproape în totalitate stăpânită de patronat extern?

Consiliul Director al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, prin semnătura președintelui UZPR, Doru Dinu Glăvan, transmite primul său comunicat după revenirea la funcționarea normală

„Prin validarea tuturor lucrărilor Adunării Generale Extraordinare din 8 septembrie 2017, a dobândit forță juridică și Hotărârea AGE nr. 2  din 08.09.2017, prin care au fost excluși din U.Z.P.R. următorii: Rosentzveig Adrian (Adi Cristi), Fulea Adrian, Petrescu Ion,  Frangulea Gheorghe, Rusu Gabriela, Puriş Nicuşor Cosmin, Ivaşcu Gheorghe,  Spiridon Cassian, Şperlea Florin, Lupescu Dan, Cepraga Teofil Octavian, Iofciu Ion,  Neagoe Benone Constantin.

În Hotărârea nr.2 din Adunarea Generală Extraordinară s-a precizat: Toţi aceştia pierd, începând de astăzi, calitatea de membru UZPR, făcându-se vinovaţi de convocarea nestatutară a unei aşa-zise „adunări generale”, de uzurpare a calităţii oficiale, de confiscare prin rapt a paginii web, de confiscare prin rapt a sediului şi însemnelor Uniunii, de lansare în media a unor atacuri incalificabile împotriva preşedintelui Uniunii, de încălcarea flagrantă a îndatoririlor prevăzute la Art.15, lit. e) şi f) din Statut.

Dat fiind că aceștia nu au contestat în termenul legal Hotărârea A.G.E., măsura este definitivă.

Orice act, activitate, poziție, opinie, decizie luate în invocarea calității de membru al U.Z.P.R. de vreuna dintre persoanele menționate este lovită de nulitate. După caz, asemenea fapte pot intra și sub incidența legii penale.

CONSILIUL DIRECTOR îi sfătuiește pe membrii U.Z.P.R. să nu se lase induși în eroare de eventuale obstrucții sau colportări ale falșilor membri. Oricâte procese ar mai exista, principiul liberului acces la justiție obligând instanțele să înregistreze și cele mai nerealiste cereri, situația juridică prezentă este fără echivoc: U.Z.P.R. este administrată și reprezentată de organele de conducere alese de AGE din 8 septembrie 2017”.

PS. Să trecem totuși la fapt divers faptul că atacurile au fost concentrate asupra lui Doru Dinu Glăvan ca efect al insistenței președintelui UZP pentru declararea zilei de 28 iunie (ziua asasinării civile a lui Mihai Eminescu) drept Zi a Ziaristului Român? Faptul că unul dintre opozanții crânceni ai desemnării Zilei Ziaristului Român a fost Georgică Severin (președinte, la vremea aceea, al Comisiei de Cultură din Senatul României, acum președinte director al Societării Române de Radiodifuziune) nu e divers. Georgică a devenit director la SRR tot printr-un „puci”, de Parlament, adică prin respingerea rapoartelor de activitate ale Societăţii Române de Radiodifuziune pentru anii 2015 şi 2016. Trăiască presa liberă!

 

 

 

 

 

 

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password