Varianta Covid a luatului de lumină în stilul „de la om la om”: dați năvală și veți descoperi Calea, Adevărul și Moartea!

Om avea noi esticii Europei o genă potrivită antiCovid, dar sigur unora din Românica li s-a blocat o circum(in)voluțiune. E un fond sinistru de ambulanțe care duc covizi la spitale burdușite cu alți covizi, bubuie relaționarea electronică de conspiraționisme, mesianisme, politicianisme și imbecilisme furibunde, care propagânduiesc că lumina vine tot de la Răsărit și numai la grămadă populară rudimentară. Asta înseamnă că pentru niște frenetici credincioși, viața nu are prioritate, ci luminarea și contaminarea cu zvonistica anarhistă adusă de virusul contra.

Prelații mesianismului iresponsabil cheamă oamenii sănătoși și cu frică de Dumnezeu la  luat lumină în Noaptea Învierii, adică să dea năvală la biserici, echipați ca de covid, cu mască, mănuși și candele, care să le lumineze Calea, Adevărul și …Moartea, adusă de  Virusului Ucigaș. Dacă la Covid se moare, să murim cu talent și credință, nu?

Hai la Marea Infectare cu știri și îndemnuri mincinoase, anarhiste, pe rit catastrofic, parcă am fi vecini cu Rusia – dușmanul total a UE

Nu e cazul să pomenim aici de dezinformarea concentrată care vine de la agenții variantei defetiste răsăritene – ehehe, în Rusia nu e covid, medicamentul minune anticovid se vinde la liber în farmacii, vai!, ce slab e occidentul, phii! ce puternică e Rusia, uite, o masă imensă de idioți utili multiplică, se plictisesc, se teribilesc, ei sunt Anonimul violent care dau vorba inventată mai departe, aoleu! suntem înghițiți de Ocultă, numai modelul putinist – erdoganist dă senzația de forță și control, democrațiile sunt obosite și obeze. Gata, să fie revoluție!

Pentru orice om de bun simț, este evident că ce au făcut autoritățile din România a fost bine, România are unul dintre nivelele cele mai scăzute de infectare cu virusul ucigaș, poate tocmai această rată joasă de infectare a fost factorul determinant pentru care nemții au vrut români să le culeagă sparanghelul.

Starea de izolare nu este un moft, este o realitate perversă, dar necesară.

Și cu toate acestea, unii văd sataniști ajunși la guvernare, care-i țin sigilați acasă, nu-i lasă să meargă la întâlnirea cu duhul sfânt, care – bonus – îi poate lua cu el la cer.

Ba, și mai și, pe culmi abjecte de paranoia s-a cățărat un judecător de la Curtea de Apel  Bacău, care a dat statul român în judecată pentru a cere anularea parțială a ordonanțelor care interzic mersul la biserică. Ioan Petrescu cere scoaterea din ordonanţa militară a termenilor „religioase“, a sintagmei „fără accesul publicului“ şi a expresiei „la care pot participa maximum opt persoane“.

Colac peste pupăză, Părintele Calistrat de facebook a devenit un virus virulent, unul care crede în contaminarea cu Dumnezeu, dar nu crede în ucigășenia sa Covid, ucigă-l toaca și mătania! Are argumente. Bezmetice

 • Să nu rămână în istoria românilor, că dupa 2000 de ani de creștinism Iisus este părăsit de noi, în noaptea de Înviere, ca atunci în vremea Sa, la Golgota.
 • Trebuie să îi aducem aminte și domnului președinte Iohannis care a fost ales cu 66% voturi și Guvernului Românie care se afla în fruntea țării, că totul este datorită electoratului, pe care nu-l poate ignora, indiferent ce confesiune avem, trebuie să fim oameni de omenie.
 • Trebuie să ne aprobe domnul președinte, să avem voie o ora la Slujba Învierii, în cea mai mare disciplină și în cea mai mare ordine, cu masca de protecție și cu distanța necesară, pregătiți cu lumânarea cu care trebuie să luăm Lumina Sfăntă.
 • Și dacă cineva va spune că sunt exagerat, că se poate muri de boala, iar noi vorbim de biserică și de Înviere, eu le spun așa:
 • Boala Dumnezeu o dă și tot Dumnezeu o ia! Dumnezeu ne vindecă și tot El îngăduie să murim! Căci putem să murim și în casă, dacă trebuie să murim, iar dacă trebuie să trăim, trăim oriunde am fi!

Și, ce merge mai bine și mai bine la vreme de pocăială și iluminare și închinare la vreme de înviere și covid? O porție de anarhism delirant!

„Eu am mai spus de multe ori, să nu ne temem de răzvrătirea socială, căci pe oameni poți să îi oprești cu poliția, cu furtunul cu apă, cu cătușele, dar răzvrătire sufletească nu se mai iartă de nimeni niciodată, rămâne amprentată ca o ură interioară; să nu uitam că în 1907 când s-a tras în țărani, momentul a devenit filă neagră de istorie, și această problemă a restricției foarte forțate, poate devini, tot o filă de istorie neagră în Istoria Bisericii.”

Adepții lui Calestru revoluționarul sunt la post și postează fără milă, dar cu ură

„Cine nu doreste sa vina, sa stea in casa. Dar va spun eu, doar rugaciunile comune poate elimina acest virus; când vine moartea nu-l întreabă pe Iohanis sau pe Arafat, ea este trimisa de Însusi Dumnezeu! Ce sunt ei ca să decidă soarta Bisericii? Biserica este a Lui Hristos! Și tot ce exista este creația Lui!; cum se poate merge în magazine, farmacii, așa se poate merge și la casa domnului respectând restricțiile bineînțeles. Ei nu știu ca biserica e sfântă și nu îmbolnăvește lumea, din contra o însănatoșeste. Amin!

Cei care se îndoiesc sunt și ei la datorie, dar sunt repede anihilați de cei care au convingeri irefutabile

Mormântul sfânt este închis, mănăstirile din Grecia sunt închise, de ce mereu căutam noi ca români sa cârcotim alegerile care se fac in întreg globul ? Sunt oameni care au studiat domeniul bacteriilor și recomanda ceva , noi ca romani cu 6 clase ne trezim sa contrazicem orice.; Dumnezeu să le dea minte celor ce au scornit treaba cu virusul si cu inchisul bisericilor. Conducătorii tarii sa nu creada ca suntem si prosti! Ii vom lovi unde ii doare mai rau!

Cancelaria Sfântului Sinod:  Îndrumări privind slujbele de Florii, din Săptămâna mare (a Sfintelor Pătimiri) şi de Sfintele Paşti

Îndrumări ale Cancelariei Sfântului Sinod, aprobate de Patriarhul României, privind slujbele de Florii, din Săptămâna mare (a Sfintelor Pătimiri) şi de Sfintele Paşti, în condiţiile stării de urgenţă.

Întrucât slujbele de Florii, slujbele din Săptămâna Mare (a Sfintelor Pătimiri) şi de Sfintele Paşti vor fi săvârşite anul acesta doar de slujitorii bisericeşti, fără participarea credincioşilor mireni, pentru a oferi credincioşilor o anumită consolare şi pentru a diminua riscul unor manifestări necontrolate, urmare consultării cu Ministerul Afacerilor Interne, parohiile şi mănăstirile vor proceda după cum urmează:

 1. Pelerinajul de Florii se suspendă anul acesta. Ramurile de salcie sau finic vor fi binecuvântate în biserică (în Sâmbăta lui Lazăr, 11 aprilie 2020, după Vecernie sau în Duminica Floriilor, 12 aprilie 2020) și vor fi distribuite, de către voluntari, credincioșilor din parohie care solicită aceasta. Voluntarii vor purta măşti şi mănuşi de protecţie.
 2. În săptămâna Sfintelor Pătimiri, nu se săvârșește slujba Sfântului Maslu de obşte (comun), pentru a evita formarea unui grup mai mare de persoane.
 3. Spovedania şi împărtășirea credincioşilor se pot săvârşi în continuare doar la domiciliu. La intrarea în locuinţa credincioşilor, preotul va utiliza încălţăminte de unică folosinţă şi mască sanitară, se va spăla pe mâini cu apă şi săpun şi cu dezinfectant, va folosi doar o carte de cult şi epitrahil, trusa liturgică pentru împărtăşirea celor bolnavi, obiecte care vor fi atât anterior, cât și ulterior dezinfectate (conform îndrumărilor din 22 martie 2020).
 4. Pâinea binecuvântată, în formă de mici prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită „Paşti”, va fi sfinţită anul acesta în Joia Mare, 16 aprilie 2020, după Sfânta Liturghie, şi va fi ambalată igienic în pachete închise. În zilele de vineri şi sâmbătă, „Paştile” vor fi distribuite gratuit credincioşilor, în locuri special amenajate în afara lăcaşurilor de cult. Personalul deservent va purta mască şi mănuşi de protecţie.
 5. Accesul la aceste locuri speciale din afara lăcaşurilor de cult se va organiza în zilele premergătoare Sfintelor Paşti (vineri şi sâmbătă, înainte de noaptea Învierii), respectându-se aceleaşi reguli sanitare ca şi în magazinele alimentare (mască sanitară, distanţă socială de 2 metri, marcată în faţa locului special amenajat).
 6. Pentru credincioșii vârstnici şi bolnavi, „Paştile” vor fi distribuite la domiciliu de către voluntari, vineri şi sâmbătă sau în prima zi de Paşti. Voluntarii vor purta mască şi mănuşi de protecţie, precum şi ecuson nominal, semnat şi ştampilat de către fiecare parohie.
 7. Pentru a nu fi întreruptă tradiţia începută în anul 2009, privind aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim, mai ales în această perioadă în care speranţa şi lumina trebuie aduse în sufletele oamenilor greu încercaţi de izolare sau de boală, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 18 aprilie 2020, spre seară şi va fi distribuită delegaţiilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni, care vor purta mască şi mănuşi de protecţie şi vor respecta distanţa socială de 2 metri. Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. Voluntarii din parohii, purtând mască, mănuşi şi ecuson, vor primi Sfânta Lumină şi o vor distribui doar la casele credincioșilor care o solicită şi care o aşteaptă numai în fața locuinței, având în mână o candelă sau o lumânare.
 8. Rânduielile liturgice și tipiconale nu se modifică în această perioadă în care slujbele se săvârșesc doar de către slujitorii bisericești, fără participarea fizică a credincioşilor mireni. Astfel, în Vinerea Mare (17 aprilie 2020), seara, după slujba Prohodului Domnului, biserica va fi înconjurată o singură dată de către slujitorii bisericești prezenți, dar fără participarea credincioşilor mireni.
 9. De asemenea, slujba Învierii Domnului, la care anul acesta nu participă credincioşi mireni, va începe, potrivit tipicului, în afara lăcaşului de cult, la ora 00.00 din noapte, deoarece Învierea lui Hristos este temelia învierii tuturor oamenilor. În acest sens, imediat după chemarea Veniți de primiți lumină! şi cântarea Învierea Ta, Hristoase, Mântuitorule, se va citi Sfânta Evanghelie, se rosteşte binecuvântarea „Slavă Sfintei…”, după care clericii vor cânta de trei ori troparul Hristos a înviat!, se va cădi spre cele patru puncte cardinale şi se va rosti ectenia mare, apoi toţi clericii vor intra în biserică, pentru continuarea Canonului Învierii şi pentru săvârşirea Sfintei Liturghii.
 10. La ora 00.00 din noapte, în timp ce clopotele răsună la toate bisericile unde se săvârșește slujba Învierii, credincioșii mireni, având candelele aprinse, pot ieşi la ferestre şi balcoane sau în curțile caselor lor, adresându-se unul către altul, de la distanța de 2 m, cu salutul pascal Hristos a înviat! și răspunsul Adevărat a înviat!, fără a deranja pe alţi vecini care nu doresc să participe la această sărbătoare.
 11. În prima zi de Paşti, începând cu ora 06.00 dimineața, voluntarii din parohii vor putea oferi credincioşilor vârstnici şi bolnavi „Paştile”, precum şi pachete cu daruri alimentare de Paşti (ouă, cozonac, dulciuri etc.).
 12. Tot în prima zi de Paşti, slujba Vecerniei sau „A doua Înviere”, se săvârşeşte în biserici, începând cu ora 12.00, dar fără participarea credincioşilor mireni.
 13. Prezentele Îndrumări completează recomandările Cancelariei Sfântului Sinod din 22 martie 2020 intitulate Noi măsuri privind slujbele și activitățile sociale bisericești.
 14. Orice act de indisciplină a clericilor (ierarhi, preoţi şi diaconi) sau a credincioşilor mireni afectează negativ imaginea Bisericii în societate, deoarece, în timpul stării de urgență, toţi avem obligaţia de a respecta dispoziţiile autorităţilor de stat, în caz contrar, vom suporta sancţiunile prevăzute de lege.
 15. Să ne rugăm lui Dumnezeu, Maicii Domnului şi tuturor sfinţilor ca starea aceasta de grea încercare cauzată de pandemia actuală să înceteze cât mai curând!

 Cancelaria Sfântului Sinod,  miercuri 8 aprilie 2020

PS: Credinciosul precaut Cocoșilă : „Daca va îmbolnăviti nu are rost sa mergeți la spital, este de ajuns sa va rugați si cu binecuvântarea sfântului părinte calistrat boala trece de la sine!? Da, Biserica este spitalul sufletului, dar numai cu ajutorul spitalului trupului și a medicului din spital va avea cine să se roage pentru înălțare și lumină.”

Toate lucrează cu puterea lui Dumnezeu. Azi, Dumnezeu e cu voi, izolat la domiciliu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password