E de 1 aprilie, dar nu e-păcăleală! Primarul PSD Ionuț Betonuț Pucheanu Drujbeanu al Galaților în paragină este acum și grosier Cenzureanu!

Precizare ante portas! Începând cu luna iunie 2019, Primarul Ionuț Pucheanu a dat ordin slujbașilor de la Biroul de Presă a Primăriei să bage sub embargou informațional pe muncitorii de presă de la anumite publicații. Nu știm cine o mai fi sub interdicții de tip „ură de clasă  și dispreț tip „munca de partid”, dar sigur sunt crâncen și amarnic discriminați cei din redacțiile „ Alternativa – fără mogul” și „Ora 25”. De atunci și până azi, nici o informație oficială nu mai scapă filtrului țicnit impus de jupânul cenzurii de partid și de stat, Ionuț Pucheanu Cenzureanu.

Se confirmă că nici pe vreme de atac contravirus Covid, când orice canal media onest trebuie folosit pentru combaterea infectării cu știri contrafăcute, agenția de cenzură Primăria Pucheanu nu își schimbă procedurile și circuitele dubioase.

 Se dovedește în mod scelerat că  ura de clasă sau de breaslă (ca de la haita politicienilor la gloata jurnaliștilor) este mai tare ca coronavirusul.

Era de bun simț ca infecția cu cenzură și ură de la Primăria Pucheanu să fie flituită cu ceva biocid

ca un necesar semnal de dezinfecție civică și profesională. Nu se întâmplă. Se continuă cu embargoul informațional selectiv și abject, impus de șeful suprem Pucheanu PSD celor care n-au chef să facă presă liberă în condiții de ipocrizie bezmetică.

Se confirmă fără drept de apel mirările jurnaliștilor discriminați, ce  au făcut repetate încercări de a obține informațiile de interes public solicitate pe o cale oficială, decentă, necesară, de bun simț profesional – cea a conferinței de presă (fie și în varianta „pe fugă”, în picioare, după ședințele de Consiliu Local).

Începând din luna iunie 2019, primarul-cenzor Pucheanu a stabilit că va cuvânta pentru presă  când vrea el și numai cu ziariști selectați, după criterii doar de el stabilite/știute. Comportamentul lui este o întoarcere în timp, în anii 90, la apucăturile milițianiste ale Primarului Eugen Durbacă, din primii ani de funcționare a Consiliului Local.

Exprimările frust-arogante ale cenzorului Ionuț Pucheanu pot fi degustate în detaliu în filmul video de la fața locului.

Dacă e final de ședință CL, începe conferință de presă pe șoptite, pe la colțurile și stâlpii sălii de ședințe

La atât se limitează comunicarea primarului PSD Ionuț Pucheanu cu presa. Adică  doar cu cei care au grijă să-și țină gura,  să nu vadă și să nu audă, când vine vorba să se mai și spună câte ceva despre erorile grosiere comise de administrația Pucheanu. Firul roșu al comunicării este de scârboasă amintire: Mucles! (termenul extras din limbajul de mahala a fost introdus în comunicarea publică de Primarul PSD Dumitru Nicolae).

Adică, nimic despre prioritatea irefutabilă a oricărei călăriri bugetare de către oamenii Partidului. Este vorba despre experimentul imbecil de administrație publică ce ține de 30 de ani: canalizarea bugetului public să se facă preferențial către clientela politică.

Și uite-așa, încet, încetișor, pe loc și diloc, comunicarea cu cetățeanul prin intermediul presei de toate expresiile a fost înlocuită cu serviciile de propagandă, pe canale selectate în prealabil, după gradul de obediență și slugărism de care au fost capabili „selectații”, via contracte cu încredințare direct dedicată.

După episodul flagrant și jalnic cu „Balul Centenarului”, Pucheanu (fugit de la conferința de presă în picioare) a anulat conferințele de presă normale. A introdus și promovat doar comportamente de tip Înalta Poartă și pupatul papucului, regăsite în obiceiurile locului (holul Consiliului Local): ziaristul trebuie ținut în picioare, neglijat, disprețuit, umilit, deseori jignit, silit să se prelingă pe lângă ziduri, în milogirea tainul publicitar ce a fost rezervat grupării de presă pe care o reprezintă. Pare că sunt tolerați la conferințele Ionuț Pucheanu Cenzureanu doar fabricanții de produse propagandistice muiate și însiropate,   din presa de tip „foaie verde de Moldova”.

Se mai fac totuși și conferințe de presă veritabile, în respectul acestei forme civilizate de a transmite mesaje către alegător?

 „Când voi simți nevoia, dacă e cazul!” se screme/burzuluiește Primarul să arunce peste umăr către reporterul Alternativa-fără mogul, în timp ce butonează de formă telefonul. Sunt de față trei dintre tot mai puținii jurnaliștii de provincie ai momentului: Anca Melinte, care îi atrage atenția, prevenitoare, că fără mogulii filmează, și nu e cazul să vorbească de niște „tâmpiți” de arhitecți care îl plictisesc cu proiectele lor imbecile; Nicoleta Rogojină, de la Monitorul de Galați, care nu are angoase de solidarizare la condiția demnă a jurnalistului comunitar, ea se păstrează pentru secțiunea de tete a tete la biroul de la etajul trei (unde presa ostilă nu are acces, iar când totuși penetrează, este scoasă instant, cu portarul chemat la ordin – detalii tehnice oferă Raluca Ardean); Răzvan Postolache, de la Antidotul, care a afișat zâmbetul deștept profesional „stăpân pe situații”.

Niciunul dintre cei de mai sus nu a fost deranjat de răspuns. Ei sunt din categoria „descurcăreală de Covurlui”, procură  cu metode specifice informațiile, la excepțional, nu ca jurnalistul comunitar ordinar.

Ei nu se sinchisesc de aroganța zeflemistă a Primarului, nu iau atitudine solidară cu colegii de breaslă, li s-a atrofiat instinctul de oameni aflați în serviciul interesului public, uită de respectabilitatea și credibilitatea presei – acest câine de pripas a democrației, această a patra putere decrepită a democrației originale de Românica.

Acești funcționari ai împăciuitorismului mediocru par să fi fost vaccinați/imunizați la contactul cu  bacilul golăniei molipsitoare. Ei nu sunt întâmplător insistenți în a fi flituiți de Ionuț Pucheanu, dau senzația unor practicanți ai ritualului ridicării în absolutul  focalizării energiei  cosmice bugetare către niște conturi dedicate.

Statistic privind problema comunicării cu absolutul informării de uz public, se integrează de excelență la această metodă specific exclusivistă jurnalista Anca Melinte, de la VL, care vorbește de regulă pe șoptite, să nu audă colegii de gloată jurnalistică – e exclusivitate, ce naiba!

Dincolo de ușă țopăie de pe un picior pe altul Nicoleta Rogojină, în așteptarea unor alte exclusivități, blocate momentan, căci viceprimarul Sorin Enache îi oferă exclusivități lui Răsvan Postolache, la colțul stâlpului de rezistență. E orizont de așteptare comunicațională intensă, deja după panourile de pe hol pândește blogerul lobby-erul Raabis Ștefan Bădiță.

După vreo trei minute in-tensionate, Primarul Pucheanu,  Nicoleta Rogojină și Rabis Bădiță merg alert către lift, unde va continua foarte probabil, încă o repriză de conferință de presă volantă.

Aceasta a fost cică conferința de presă a Primarului Ionuț Pucheanu, din luna iulie 2019.

În luna august 2019, tot la finalul ședinței de CL, tot în picioare, tot pe șest, pe lângă stâlpi, tot în exclusivitate Anca Melinte

Primarul îi neglijează pe ceilalți jurnaliști prezenți, care așteaptă și ei să strecoare o întrebare.  Ovidiu Matache nu se pune, el este unealta prin care Primarul Ionuț Pucheanu, via Raluca Ardean, șef al Biroului de Presă al Primăriei (racolată ca funcționar public în urma unui concurs trucat), a scos din lista de email și de telefoane jurnaliștii indezirabili de la Alternativa. Am verificat, nu este eroare, este premeditare. Pentru VL, Pucheanu este exhaustiv și decisiv – explicând în exclusivitate cum îl va arde pe Gigel de la parter cu o taxă de habitat Ecosal babană, dacă nu se bagă la colectat selectiv, ș.c.l.

Întrebare de la colțul JFM: „Domnule Primar, nu mai faceți nici măcar briefingurile de presă? Vrem răspunsuri…” Ionuț Pucheanu: „Mi se pare că le aveți pe toate! O să mai fac conferințe, dar într-o formă mai selectivă…” „Adică cu ziariști selectați?”  IP: „Ați înțeles exact ce-am spus!” și pleacă să vorbească cu directorul Vergiliu Vals chestiuni vitale, ce nu suportă amânare până la biroul directorial de la etaj.

Aceasta a fost relaționarea/comunicarea cu presa din luna august 2019.

Restul comunicării Primăriei Pucheanu cu presa e la fel, adică o abureală/golăneală/aiureală/brambureală/șmechereală, un stupid sectarism, care definește stilul mizerabil în care Cenzorul Ionuț Pucheanu și slugile docile din subordine tăvălesc moravul și informația de mare interes public și încearcă să umilească jurnaliștii care rămân centrați pe rostul și locul presei veritabile în orice societate emancipată: administratorii publici și politicienii fac prostii și jurnaliștii sunt datori să scrie fără milă despre ele.

„Publicație de interes public discriminată și cenzurată de serviciile de propagandă ale Primăriei Galați, primar Ionuț Pucheanu”?

Paranteză. Se prea poate ca aroganța și agresivitatea lui Ionuț Pucheanu să iasă din resentimentele primitive ale unui director de Ecosal față de subsemnatul moderator tv, pentru serile când nepriceputul? director de Ecosal ieșea nădușit și răvășit după emisiunile cu telefoane în direct de la OQ-ul public Vox Tv, după ce toată țara s-a prăpădit de râs când a văzut cum lamele pentru zăpadă de pe tractoarele Ecosal rășluiau asfaltul…fără zăpadă, parte a operațiunii „Să sifonăm cu talent banul public către clientela de Partid”.

De unde provine însă ura turbată a primarului Ionuț Pucheanu Cenzureanu față de tinerii jurnaliști de la Alternativa?

De ce nu dă un răspuns la solicitarea de informații solicitată încă din iulie 2019? Iar a dat rasol  Biroul de presă a Primăriei? În fond, cererea semnată de Iulian Grosu și Mihai Angheluță este de tip „pur și simplu”, nu?

”De la ultima ședință extraordinară de Consiliu Local, din 16 iulie 2019,  când am fost menționați indirect dar expliciț de către domnul primar ca influențând votul consilierilor opoziției, nu am mai primit invitație nici la semnarea contractului pentru autobuzele BMC, nici la lansarea licitației pentru studiul geotehnic pentru punerea în aplicare a măsurilor rezultate în urma inspecţiei tehnice a lucrărilor publice zona Faleză, nici ieri, 30 iulie 2019, la prezentarea viziunii arhitecturale asupra zonei centrale a Galațiului.

În opinia noastră, fie am fost scoși, din greșeală, din lista de adrese, fie autoritatea instituției dvs. se teme de posibilele întrebări ce i-ar putea fi adresate de către jurnaliștii noștri.

Socotim că, dacă a fost făcută în mod intenționat, ocolirea de către dvs. a adresei asociației/redacției noastre în informările efectuate către presă reprezintă o discriminare gravă, cu atât mai mult cu cât este făcută de o instituție publică ai cărei angajați sunt plătiți din bani publici în interesul și la dispoziția contribuabililor.

În cazul în care nu este vorba de o greșeală – a cărei producere vă rugăm să ne-o meționați detaliat, pentru a putea argumenta credibil modul tehnic în care s-a produs – vă rugăm să vă menționați explicit poziția pentru a ne putea decide asupra modului în care vom aborda în continuare colaborarea cu dvs., dar și mesajul pe care să-l transmitem cititorilor noștri vizavi de aceasta.”

Răspunsul Primăriei Pucheanu PSD  este și astăzi, după șapte  luni, tipic: Mucles!

Iată motivele pentru care putem afirma fără dubii: Primarul Pucheanu practică din anul 2019 o cenzură primitivă, violentă, grosieră, golănească, probabil corespunzătoare stilului în care este con-dusă la PSD Galați comunicarea publică.

Nu am afișat încă pe frontonul publicației eticheta „Publicație de interes public discriminată și cenzurată de serviciile de propagandă ale Primăriei Galați, primar Ionuț Pucheanu”, dar este timpul s-o facem.

Cenzurare inhumanum est! spunem atunci când dovada cenzurii, deghizată în comunicare doar cu scribi de presă preselectați (după gradul avansat de obediență? după cum contrafac publicitate mascată? după tehnica de a izola rebelii de presă?), este exprimată cu atâta tupeu, ca în secvențele de față.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password