60 de tineri basarabeni, primiți cu brațele deschise de un deputat român

60 de tineri din Basarabia, participanți la Marșul lui Ștefan cel Mare au ajuns la Turda, unde au fost primiți de deputatul Mircea Irimie. În prima lor zi la Turda, tinerii basarabeni au fost conduși de gazda lor prin Rezervația Naturală Cheile Turzii iar spre seară, începând cu ora 19, în cinstea lor s-a organizat un spectacol muzical patriotic, transmite Turdainfo.ro.

În cuvântul său de la începutul spectacolului, deputatul Irimie le-a urat oaspeților bun venit la Turda: „Nu cred că este cazul să vorbim vreo limbă străină astăzi, aici. Nu cred că avem nevoie de translator pentru că astăzi în Sala mare a Primăriei, sală în care au fost mulţi reprezentanţi din zeci de ţări, astăzi suntem reprezentanţi din două ţări care vorbim aceeaşi limbă, care avem acelaşi neam şi eu, personal, vorbesc şi iubesc o limbă în care am spus prima dată “mamă” şi “tată”, o limbă pe care am învăţat-o de la părinţii mei şi pe care părinţii au învăţat-o de la bunicii mei şi bunicii de la străbunici şi tot aşa, din generaţie în generaţie şi din tată în fiu, şi eu şi dumneavoastră, de o parte şi de cealaltă a Prutului, am învăţat această limbă frumoasă, acest dulce grai care este limba noastră maternă, limba românească”, a spus Irimie afirmându-și, totodată, convingerile unioniste: „Am înţeles că noi românii de pe ambele maluri ale Prutului având o istorie comună, având poeţi şi scriitori comuni, având voievozi români, având harta Daciei în care eram cu toţii, având o limbă comună şi un sânge, e clar că trebuie să avem şi un viitor comun, dar acest lucru depinde de fiecare dintre noi”.

Tinerii din Republica Moldova vor sta la Turda până miercuri, 15 iulie 2015, și vor vizita Mormântul lui Mihai Viteazu, Salina, Muzeul de Istorie și Castrul Roman. Călătoria prin România va continua apoi pe traseul Cluj, Deva, Hunedoara și Sibiu.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password