Apocalipsa Apaterm după Stan: „Vă spun cu certitudine, în iarna asta vom rămâne în frig!”

Adriana Stratulat, administrator special la societatea publică în faliment Apaterm se face că este responsabilă de catastrofa agentului termic la Galați și vorbește consiliului local. Este consiliul local care se face că ascultă și că decide ceva inteligent. După cum mârâie pe la colțuri Eugen Găvan de PC și Florin Popa de PSD, nu sunt semne că ar fi chiar Consiliul care poate fi bănuit de responsabilitate și inteligență politică.

Adriana Stratulat: „Avem evidența asociațiilor, facem și analize în interiorul asociațiilor, care sunt blocurile cu cele mai mari datorii, am făcut notificări la asociațiile cu datorii mari, nu le vom furniza energie termică dacă nu-și plătesc aceste datorii, avem analize pe grad de încasare, cât la sută, care este valoare medie a datoriei pe apartament, am făcut și fluturași prin care am înștiințat ce datorie le revine din datoria totală. Avem și hotărâri judecătorești rămase definitive…78 de asociații au grad de încasare între 10 și 25 la sută, datoria medie pe apartament conectat la sistem este de 5-6 milioane, avem 24 de asociații cu grad de încasare sub 10%. Există și asociații cu încasări de 1,1%, cum este 251. Aici datoria este între 4000 și 10 000 de lei pe apartament. Avem situația…”

 Primarul Stan vorbește și el Consiliului despre aventura agentului termic

în orașul lăsat în paragină multilateral lăbărțată de Partid(PSD), de-a lungul celor 24 de ani de guvernare imbecilă. Am asistat la un discurs despre starea nesimțirii politice și cetățenești, în contextul falimentului Sistemului de Partid, aplicat tovărășește în economia socialistă de cumetrie capitalistă mafiotă de stat. Este probabil momentul de vârf al carierei lui Marius Stan și a politicii de la Dunărea de Jos. Adică aici unde tot mai puțini oameni spun adevărul, au curajul să se exprime și le pasă de ce apocalipse prăvălesc peste comunitate.

Ascultați Apocalipsa Apaterm prevăzută de Stan, aproape identic redată după previziunile pe care niște ziariști necomplexați le fac de vreo 17 ani. Marius Stan:

„Trebuie să știți că din cei 70 000 de proprietari și locuitori ai apartamentelor , 12% însumează peste 75% din datoria înregistrată la Apaterm. Poate că o soluție ar fi să mergem cu blindarea conductelor la cei 12%, dar este circuitul ăsta nenorocit, la colectiv…Asta înseamnă viața la bloc, cu avantaje dar și cu dezavantaje. Eu vreau să vă supun atenției un scenariu, care pare a fi în primă fază un scenariu de film horror, dar care, credeți-mă, este cum nu se poate mai aproape de realitatea care ne înconjoară. Apaterm nu are cum să primească banii pe care trebuie să-i plătească la CET, și pe care CET-ul îi are de plătit către Romgaz. Se acumulează datorie curentă. Legea spune clar: în insolvență fiind și cu datorie curentă, trebuie să declari falimentul societății. Asta presupune automat 800 de oameni șomeri. 800 vor fi în stradă în plină iarnă, fără salariu, fără căldură. Aceasta atrage automat și falimentul CET-ului. CET-ul neîncasând de la noi, își pierde obiectul muncii, și deci alți 550 de oameni sunt în faliment. Am reușit dintr-un foc să „inovăm” 1350 de șomeri. Dar, să mai adăugăm și faptul că -și nu vorbesc aiurea-odată Apaterm intrat în faliment, executorul judecătoresc va vinde creanțele unora care știu să-și recupereze banii. Acei „portărei” de pe vremuri vor veni și îi vor scoate pe oameni din case în plină iarnă, neținând cont că au copil de două luni sau de cinci ani.

 

Va fi scenariul de groază al Galațiului

Eu mă simt dator să-l semnalez, deoarece îl simt aproape de a se realiza. Nu ne văităm aici, dar e o problemă extrem de serioasă. Peste scenariul acesta sumbru, puneți în calcul și situația în care bunii platnici se înrăiesc și se învrăjbesc cu cei care nu plătesc. Iese un soi de război civil, imaginați-vă, nu e nimic exagerat în ceea ce spun. Cei care plătesc au mare dreptate să fie frustrați și supărați, pentru că nu primesc un serviciu pe care îl plătesc. Ceilalți nu plătesc și vor să beneficieze. Nu este normal! Gândim cu inima, cu sufletul, dar… Sunt oameni care nu pot. E drept, multă lume nu poate. Dar avem situații, cu oameni cu stare mai mult decât respectabilă, care nu vor să plătească. Nu vor pe principiul: „Păi, dacă ăsta de lângă mine n-a plătit în viața lui niciodată, eu de ce să plătesc, sunt mai fraier?” E sindrom, se răspândește, și ajungem la scenariul de care v-am zis. A venit un cetățean revoltat la Primărie, a zis că-și dă foc, pentru că Primăria a îndrăznit să-l someze, pentru prima oară de când stă el acolo, de o viață, să-și plătească utilitățile și chiria. Nimeni n-a îndrăznit până acum să-l someze. E incredibil, realizați asta? Și ca el sunt mulți, probabil. Dar, substanța subiectului aici este. Neplătind, ajungem la scenariul acesta de groază. Strategia pentru încălzire propun s-o amânăm, să-i chemăm pe cei care au elaborat-o și să ne adaptăm la situația existentă. Cei care investesc vin, dar cu o condiție: să aibă garantată plata serviciului pe care îl prestează. Păi, cine vine să arunce cu zeci de milioane pe geam, pentru că suntem noi orașul de la Dunăre? Nimeni! Vor o garanție. În situația de față, nimeni nu face nici cea mai mică investiție.

Prețul era cu 30% mai mic decât prețul actual al CET-ului

Avantaje sunt, pe modernizarea întregului sistem, să nu mai rămânem captivi ai CET-ului. Dar, trebuie să inspirăm încredere. Nimeni nicăieri nu aruncă cu banii aiurea. Noi rămânem în situația asta fără ieșire. Câți vom mai rezista, după o iarnă de stat în ger, vor veni la Apaterm cu 45 de zile înainte să ceară dreptul să se debranșeze. Și să-și pună centrală proprie. Care are. Care nu, să emigreze în Africa de Sud, unde e vară veșnică! Asta este situația și trebuie s-o tratăm cum nu se poate mai serios. Eu m-am săturat de drumuri la Minister. Încercăm să negociem, dar ce? Că nu vom plăti niciodată? Să mințim că vom plăti? Nu putem, pentru că vom ajunge tot aici. Și ajungem în iarna asta, nu văd ieșirea. Vă spun cu certitudine, în iarna asta vom rămâne în frig! Vă spun, cei care mai pot să proceseze informațiile astea, să se trezească în ceasul al 12-lea, să plătească restanțele, pentru că altfel vor rămâne în frig. Din păcate, rămân în frig și cei care sunt buni platnici. Ăsta este necazul!”

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password