Distinși oameni de cultură invită românii la „Podul la Flori”

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

Artiști emeriți de pe ambele maluri ale Prutului și-au declarat susținerea pentru cei o mie de tineri porniți din Chișinău, pe jos, spre București, în Marșul lui Ștefan cel Mare. Aceștia trimit un apel către românii de pretutindeni, prin intermediul căruia invită cetățenii din România și Republica Moldova la Podul de Flori, care va avea loc la Ungheni, sâmbătă, 11 iulie, ora 10:00.

Eugen Doga, Anastasia Lazariuc, Nicu Covaci de la Pheonix, Nicu Țărnă, Alexandru Arșinel, Grigore Leșe au adresat invitații către toți cei care simt românește și își doresc ca să nu mai existe hotarul de la Prut.

 ,,Trăim într-o Românie înconjurată de pământ românesc. A sosit vremea să arătăm lumii că avem onoare. Drumul tinerilor este un drum al istoriei, al gândirii care pune în cumpănă, incită și solicită, dar în același timp ne liniștește. Te pune pe drum. Dorința tinerilor este mare. Cred în forța tinerilor, în luminarea lor, care este înălțătoare. Mă alătur cu gândul ca într-o bună zi să avem o Românie întreagă”, a spus Grigore Leșe.

,,Podul acela nu se trece ușor, nu se trece doar cu picioare, fizic, ci este un pod spiritual, care se realizează prin cunoașterea valorilor, a trecutului, a strămoșilor. Nu este ușor, dar la etapa actuală trebuie să trecem un pod spiritual. Pentru că omul spiritual face lucruri spirituale”, a declarat compozitorul Eugen Doga.

,,Mama mea e basarabeancă, tatăl meu e bănățean. Sunt extremele țării care e în întregime a noastră. Sperăm ca în curând Basarabia să revină în granițele românești. Lozinca Phoenix este găsește-ți șira spinării! Îndemn românii, cu mic, cu mare, să se îndrepte sâmbătă, 11 iulie, spre Ungheni, pentru ca Prutul să nu mai fie nicicând frontieră!”, i-a încurajat Nicu Covaci pe români.

Peste o mie de tineri au pornit duminică, după Marea Adunarea Națională, spre București. Aceștia continuă pe jos Marșul lui Ștefan cel Mare, iar sâmbătă vor crea un alt moment istoric care va rămâne în amintirea românilor. La vama Ungheni va fi organizat Podul de Flori, în cadrul căruia frații de pe ambele maluri ale Prutului își vor spune „Bine ai venit acasă!” 

Duminică, participanții la marș vor ajunge la București, iar la ora 14:00 bucureștenii îi vor întâlni în Piața Universității, pentru a se deplasa spre Cotroceni unde vor cere Unirea președintelui României.

Organizatorii anunță că deplasarea spre Podul de Flori se va face organizat, din Chișinău, cu autocarul, sâmbătă, 11 iulie, ora 07:00, din scuarul Academiei de Științe, iar întoarcerea va fi imediat după încheierea evenimentului. Transportul este gratuit. Detalii la numărul de telefon : 068753928 (Elena Manoil). Autocare spre eveniment vor mai pleca din București, Vaslui și Iași.

Manifestația este autorizată de către autoritățile de frontieră și cele locale, mai precizează organizatorii.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password