Lupii tineri PSD Pucheanu și Humelnicu cheamă haita pesedistă la devorări electorale, cu un hau-hauuuu făcătură

Campania electorală pesedistă începe cu tupeu erect, dar abject! Dar ce credeați, că numai Marius Stan și Aurel Vlaicu se bagă la candidat pentru Primăria Galați?

Iată-i ieșiți la tribuna roșie de la PSD pe Ionuț Pucheanu și pe Marius Humelnicu, călare pe tezele din decembrie ale lui Nica: cică partidul criminal PNL aflat de două luni la guvernare, refuză Galațiului nostru iubit (și birjărit veșnic de PSD) șansa de a deveni pol de dezvoltare! Decuplați de la puterea absolută, trimișii pe funcții ai lui Nica transmit poporului zăpăcit din Galați că PSD are gură mare și tupeu abject: ăștia de la Puterea de centru nu vor să facă în aproape două luni ce noi nici n-am avut chef să facem în trei ani!

Aoleu și văleleleu măi gălățeni, suntem terminați și exterminați, toate marile planuri de infrastructură pesedistă sunt tăiate și anulate de guvernul liberal!

Prima conferință de presă la PSD – după trei ani de guvernare absolută a țării și a Galaților și trei ani de excludere a oricărei comunicări publice –  fu dedicată aroganței și tupeului. Cu voie de la stăpânul total al pesedismului de Galați, Dan Nica, primarul Ionuț Pucheanu și administratorul public Marius Humelnicu au suflat cu putere în trombonul catastrofelor ce vin odată cu adierea primei brize liberale din ultimii 80 de ani peste administrația și finanțele publice ale țării.

De fapt, nimic nou sub soarele democratizării PSD, cei doi lupi tineri n-au făcut decât să resufle în trombonul propagandei PSD, cam la o lună după tromboneala comisă în gazetagalatiului (pentru necunoscători, gazeta de partid a Primăriei PSD, adică o variantă a presei de partid cu ziariști de pseudonim, de tipul striledegalati – PMP, galati365 – ALDE, expressdedunăre –PNL), adică aceeași linie de propagandă de partid,  deschisă de mulți ani de PSD, cu două site-uri: presagalati și presagalațibraila.

La înfățișarea cu presă din 14 ianuarie  2020, Ionuț Pucheanu și Marius Humelnicu au reîncălzit și dres cu noi ierburi (otrăvite) ciorba cu pod și aeroport, preparată pentru alegerile europarlamentare de jupânului suprem Dan Nica, acrită rău în articolul însăilat de jurnalistul sub acoperire Tudor Stănciulescu, cu titlul „Două proiecte vitale Galaţiului, blocate de Guvernul Orban”.

Făcătura de presă grosolană a fost remarcată de mai mulți jurnaliști vigilenți și cu bun simț – în succesiunea reală a evenimentelor, proiectele erau deja suspendate pe 31 octombrie (drumul expres) si 4 noiembrie (centura), de Guvernul Viorica Dăncilă PSD. Guvernul Orban a fost instalat pe 4 noiembrie 2019, seara.

Iată cum prima ieșire din tăcerea disprețuitoare de peste trei ani a PSD a fost marcată de o minciună abjectă, specifică propagandei ticluite de acest partid raptor

Cum că haita PNL le-a înhățat prada, deși lupii liberali nici nu erau în preajma cadavrului bugetar

Apel la toate forțele politice! Apel către oamenii Coaliției trimiși la Guvernare! (a propos către Romulus Iaru -PMP Galați, secretar General al Guvernului și George Scarlat, primvice la PNL Galați, secretar de stat la Ministerul Agriculturii).

Se prăbușește județul! Cad proiectele de infrastructură mare pentru zona Galați-Brăila! Au fost suspendate procedurile pentru proiectarea/finanațarea  la Centura Mare a Galaților, la Drumul Expres Galați-Brăila și – oroare – nu se mai achiziționează 10 tramvaie pentru Galați. S-a dus dracului conectivitatea magnifică a Galațiului și Brăilei cu țara (conectivitatea din juisările propagandei de Partid, evident) , pe care PSD o avea pe țeava campaniilor electorale din 2020.

Marius Humelnicu, fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor ne zice că cele două proiecte erau deja cu indicatorii tehnico-economici la picior, le mai trebuia doar un brânci spre licitații, dar n-a fost să fie, că nu s-au dat clarificări. Galații iar nu sunt pe harta României, la naiba! Tocmai când să ne scoată PSDu la drumul mare al țării și al Europei, pleosc!, căzu Guvernul și se duse pe pustii licitarea și finanțarea de la UE.

E discriminare Mare, în programul de guvernare nu există nimic pentru Galați! Hm! Vorba vine, căci s-au dat totuși niște bani, se pregătește o validare la ANAF, se va începe licitațiile, dar la campanie e ca la campanie.

Să fie conectivitate, dar s-o facă ăilalți!

Făcătura pesedistă e cu atât mai mare cu cât candidații Pucheanu și Humelnicu au uitat să spună că proiectele anunțate de PSD pentru Galați erau introduse în liste doar propagandistic, nefiind alocată și finanțarea pentru expertul care să rezolve clarificările cerute pentru reluarea licitațiilor anunțate. E un mic amănunt care este foarte mare – nu ai finanțare, nu scoți la licitație un obiectiv!

Nu mai vorbim de zvonulețele despre problemuțele cu firma de Galați vârâtă în consorțiul româno-bulgar care face Centura Mică a lui Fotea – cum că SC Ideal Windows SRL (judeţul Galaţi) e cam în insolvență. Hopa, Ideal Windows nu e firma aia care a luat bani în avans de la niște clienți naivi (ca să nu spunem fraieri) ca să le facă apartamente pe str. Științei, și apoi s-a autofalimentat (model Beyler Construct) și nu mai poate face nici locuințele? Nu fac obiectivul, că nu au aprobare de la mediu, care aprobare…

Până când nașul lui Hume de la DNA Galați va frunzări dosarele cu corupți din Primărie și de la Partid, Costică Fotea de la Consiliul Județului Galați a confirmat  falimentul Ideal Windows și ieșirea din asocierea pentru Centura Fotea. Chestia nașpa este că nici blocul pentru medici ce fu început de srl-ul cu cinci angajați nu se simte prea bine.

Iar chestia cu renunțarea la 10 tramvaie este un fonfleu care se va dovedi tot fake electoral, pe care îl va contrazice PNL la prima conferință de presă.

Sare la interes Ionuț Pucheanu, cică vrea să facă din Galați pol de creștere economică, să fie aer curat, să fie centură mare, că aia mica, a lui Fotea, e drum cu trafic greu, e drum orășenesc, aduce traficul greu prin oraș, face praf, aduce disconfort, poluează fonic…Exact ce scriam  încă de la lansarea proiectului.

Pentru a scurta logoreile combinate ale promoterilor PSD Humelnicu și Pucheanu, notăm că -imbecilă coincidență! – au reprodus în varianta vorbită pentru TVG PSD ce a scris în 20 decembrie fantoma jurnalistică Stănciulescu, adică o oarece gândire de fandoseală electorală a lui lider maximo Dan Nica de Bruxelles.

Ajuns în acest punct, aproape că ne-a bușit plânsul, atât de puternică era trăirea cu văicăreli și hăuleli a primarului Pucheanu

Patetica ipocrită l-a isterizat pe Pucheanu în așa hal, încât era să scape niște lacrimi tip Băsescu: „Avem cum, avem proiecte, am avut și cu cine, acum nu mai avem cu cine! Cu siguranță știu un lucru – avem pentru cine! Domnilor senatori și deputați (de la PNL, PMP, USR, că doar nu de la PSD), faceți ceva pentru gălățeni. Vă roooog frumossss!!!”

S-o facă PNL într-un an, că PSD n-a făcut nimic trei ani. S-o facă PMP, ăia cu gură mare ieșiți în stradă. Au reprezentanți la București, să facă ceva, că nici lor nu le place să facă drumuri spre București pe o șosea meschină. Să facă Monstruoasa Coaliție conectivitatea, să fie prioritate, cum e la Cluj, nu putem rămâne izolați. Restul e fantezie.

Nu e nici o fantezie! Am fi putut avea legătură rutieră și feroviară cu Platforma Multimodală, dar n-avem nici una, nici alta; am fi putut avea drum expres, așa cum i-am avut pe Cristian Dima și pe Marius Humelnicu secretari de stat. Secretari expres, da, drum rapid, ba!

Secretari cu sinecuri am avut, conectare cu țara, nu! Acesta este bau-baul suprem pe care îl trosnesc oamenii PSD cînd vine vremea de campanie de zăpăcire a electoratului cu ținere de minte scurtă. Lume mică, oameni mici, prosteală mare! 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password