Noul bașcan al Găgăuziei, învestit oficial în funcție

Agenția de știri Ora 25 transmite!

După ce a câștigat scrutinul din primul tur al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah a fost învestită oficial în funcția de guvernator al regiunii autonome.

Evenimentul s-a desfășurat doar în limbile găgăuză și rusă, deși printre oficialii invitați a fost premierul, Chiril Gaburici, cât și președintele Parlamentului, Adrian Candu.

”Voi sluji poporul Republicii Moldova. Mă voi conduce de Constituțuia Republicii Moldova și de legea privind statulul special al UTA Gagauz Yei. Nu voi reprezenta interesele niciunui partid și am să mă străduiesc să fiu un bun bașcan pentru toți oamenii. Voi încerca să fiu garantul păcii și stabilității în regiune. Nu avem timp de certuri și dispute politice. Trebuie să facem tot posibilul ca regiunea să prospere, prin acțiuni concrete, atât pe plan economic, cât și social”, a menționat Irina Vlah în mesajul de inaugurare.

În discursul său, noul guvernator al Găgăuziei, Irina Vlah a mai menționat că, parteneriatul și prietenia cu Federația Rusă și Turcia trebuie menținute, dar nu poate fi uitat nici suportul oferit de Uniunea Europeană.

Sursa: timpul.md

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password