Peste 40.000 de protestatari mărșăluiesc pe străzile din Chișinău împotriva guvernanților

Peste 40.000 de cetățeni moldoveni  au ieșit în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău pentru a protesta împotriva actualilor guvernați de la Chișinău.  Cu lozinci precum  ,,Unire”, ,,Unitate națională”, ,,Vrem miliardul înapoi”, ,,Refuz, rezist, sunt anticomunist”, ,,Hoții” și ,,Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!” protestatarii au mărșăluit și pe străzile Chișinăului, însoțiți și de organizatorii mitingului ”Platforma civică Demnitate și Adevăr”.

Libertatea presei, care este controlată în proporție de 80% de partidele politice,  reconstituirea miliardului furat de guvernanți, demisia  conducerii Procuraturii, CNA, CNI, CSJ, Curţii de Apel Chişinău, instanţelor din capitală, Consiliul Concurenţei, Serviciului Vamal au fost doar câteva dintre cerințele celor prezenți la mitingul de protest.
Organizatorii protestului au anunțat că asemenea mitinguri au loc astăzi în Italia, Irlanda, Grecia, Germania și România.
Printre cei prezenți s-au numărat jurnaliști, scriitori, organizațiile agricultorilor și activiști. Participanții nu poartă însemne politice sau alte drapele decât cele ale Republicii Moldova și Uniunii Europene. Acesta este al doilea miting de protest organizat de societatea civilă.

sursa foto: jurnal.md

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password