Cetățenii europeni pot veni doar în baza buletinului de identitate în R. Moldova

 

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

Guvernul Republicii Moldova a adoptat decizia ca cetățenii europeni să poată intra în Republica Moldova doar cu buletinul de identitate ID1 și ID2. Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Oleg Balan, cetățenii europeni nu vor mai fi obligați să prezinte autorităților de la frontieră pașapoartele sau cărțile de identitate biometrice, așa cum se întâmpla până acum.    

 

După ce a fost făcută publică decizia Guvernului de la Chișinău, Ministerul de Externe de la București nu a ezitat să-și exprime mulțumirea față de autoritățile din Republica Moldova.

 

 

„Această măsură reprezintă un semnal politic clar al angajamentului Republicii Moldova faţă de parcursul său european, un instrument concret de încurajare a contactelor şi schimburilor celor mai diverse între cetăţenii de peste Prut şi cei ai Uniunii Europene, inclusiv ai României, precum şi de susţinere a racordării statului vecin la spaţiul european”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu, se arată într-un comunicat al MAE.

Guvernul Republicii Moldova în şedinţa sa din 16 iunie 2015 a adoptat hotărârea cu privire la accesul cetățenilor europeni pe teritoriul țării doar în baza buletinului de identitate.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password