Ministrul de Externe de la București consideră indispensabil un nou Guvern Pro-European în RM

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

Ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu a avut o întrevedere la Chișinău cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu. În cadrul acesteia, Aurescu și-a exprimat convingerea că parcursul european al Republicii Moldova nu poate continua fără o coaliție majoritară și pro-europeană. În viziunea ministrului, Republica Moldova își poate asigura un viitor politic sănătos doar ,,pe baza unei coaliții solide, durabile în Legislativ” și care să continue reformele.

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, Aurescu a transmis că o nouă coaliție ar avea rolul de a garanta „angajamentul pro-european ferm” al Chișinăului, de a continua reformele democratice, „în consens cu așteptările exprimate de cetățenii Republicii Moldova” și de a asigura stabilitatea acestei țări.

 Discuția oficialilor a ajuns și la un subiect foarte delicat, și anume la conflictul transnistrean. Cei doi au analizat perspectivele de soluționare ale acestui conflict. 

Ministrul Bogdan Aurescu se află într-o vizită oficială la Chișinău, care coincide cu semnarea Parteneriatului strategic dintre București și Chișinău pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, de acum cinci ani.

Totodată, ministrul român a salutat decizia Guvernului de la Chișinău de a permite cetățenilor din țările membre ale UE, inclusiv a celor români, de a intra pe teritoriul Republicii Moldova doar în baza buletinelor de identitate. Acest pas a fost apreciat ca „un semnal politic clar” al angajamentului Republicii Moldova faţă de parcursul său european, „un instrument concret de încurajare a contactelor şi schimburilor celor mai diverse între cetăţenii de peste Prut şi cei ai Uniunii Europene, inclusiv ai României, precum şi de susţinere a racordării Moldovei la spaţiul european”.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password