Mulți bani la firma cu firman de la ÎPS Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos


Urechile enoriașilor nu mai aud decât un singur cuvânt: bani!

E ordin pe BOR: bani, bani, bani!Bani pentru visteria arhiepiscopiilor! Domnește teroarea în casa Domnului! N-o spunem noi, că nu mai avem suflu să ne ridicăm la înălțimea unei investigații profesioniste a jefuirii banului public prin agenții de teren din biserici-preoții. O spune Antena 3, la emisiunea „În premieră”.

La modul general național, credința este ortodoxă și universală, dar avidă de bani

indiferent pe unde miluiește domnul și ordonă înaltul ierarh al locului. Preotul trebuie să bage pe gât enoriașului cruciulițe, brățări, icoane de mașină, odorizante de mașină. E un pachet, primit de la arhiepiscopie, cu ordin de zi: pachetul, de 1300 de lei, trebuie vândut! Nu ai vândut, te-ai ars. Adică te-a ars Înalt prea Puternicul Arhiepiscopiei.

Condiția preotului nu mai este cea de misionar, de apostol al duhului credinței, el este mai degrabă un furnizor de bani care să susțină un aparat din ce în ce mai mare, tot mai ahtiat după lux. Călugării care s-au angajat în fața lui Dumnezeu să trăiască în sărăcie și smerenie sunt azi profitorii unui sistem al lăfăirii. Limuzina de zeci de mii de euro e ceva de sminteală-dar e firesc să fie așa. Subalternii presează preoții, preoții scot bani și îi trimit sus. Dacă nu scoate bani, este persoana non grata. Și suportă răzbunarea, vine peste el brațul înaltei binecuvântări, se abate răvășitor. Și uite așa apare schisma de secol XXI- Biserica Episcop Gherasim. Așa a apărut un cimitir ortodox privat, făcut de un om de afaceri. Prea bine, dar nu chiar, căci și acesta trebuie trecut în proprietatea bisericii, ca să poată biserica să vândă locul cu 1500 de euro locul de înhumare. Da ce credeați, că e monopol doar pe lumânări și candele? E monopol și pe cimitire! Ba, și pe haiducia cu banii de la buget, pentru reparații, dar mai ales pentru construcții de noi biserici. Așa a hotărât Sfântul Sinod, e din mila Domnului să ai și un ban de la somnul de veci. Și de la locul de veci. Cimitirul privat tulbură bre somnul de veci, deci trebuie să fie cimitir privat, dar al Bisericii Neamului Prost. Păi, la Făgăraș, ca să iasă Catedrala cu turnuri aurite, s-a scos osemintele eroilor din primul război mondial și s-au pus în sensul giratoriu, nu?

Metodele de a obține bani sunt acceptabile dacă au mirul ÎPS Casian al Dunării de Jos

Gata, am intrat în banii de mila Domnului , de la Galați Nu amin, ci hopa!, suntem oraș roșu, defavorizat, decăzut, sărăcit, dar plin de biserici noi. La fiecare capăt al străzii, avem biserică mare și nouă lângă biserică mică și tot nouă. Zice Antena 3 că de la guvern și de la Primăria PSD s-au virat fără milă 700 000 de lei, ca să se ridice biserica Sf Gherasim și Casian, sau invers. Aici, firma de casă a Arhiepiscopiei umflă prețurile grosolan. Cum adică? Da, se pun prețuri de la manoperă pentru monumente istorice, deși lucrarea e de construcție nouă. Adică de 10 ori mai scump. Statul pierde.

E cu chestii socoteli de genul: 10 m de arcadă la construcție nouă sunt 1000 de lei, dar dacă e preț de monument, hopa, costă 10 000 de lei. Credința nouă în Dumnezeul banului, cu parandărăt de partid se ține! Și că cărămizile ce au fost plătite de enoriași, dar statul român, prin CJ Bacalbașa și Primăria Stan le-a mai plăti încă odată. Cum altfel să te apuci de construit, dacă nu cu firma cu firman de la ÎPS Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos? Consilierul tehnic stătea cu biciul și cravașa, gată să răstignească și să biciuiască pe nenorocitul care iese din cuvântul Prea înaltului și Răzbunătorului Arhiepiscop. Dacă venea preotul cu altă firmă, cu prețuri corecte, de piață, era nenorocire pe capul firmei-o pocnea mânia neagră a Înaltului și restul erau controale de la slugile de instituții numite pe linie de Partid. Pe preotul eretic îl lovea alte fulgere și trăsnete, arhiepiscopaleeee. Ce mai, sunt oameni răi, stăpâniți de Satana! Izbăvire vouă!

Nu vă lăsați, firma Episcopiei sifonează pentru voi!

La Sf. Haralambie, 600 000 de lei s-au dus pe apa conturilor speciale, iar în curtea bisericii, părințelul nu scapă nimic despre petele lăbărțate de igrasie. Poate nu-l lasă decorul de fundal, un biet Mitsubishi. Hai, afară din curtea sfintei biserici, cu întrebările astea de jurnalist necredincios și smintit. La Poarta Arhiereului locului, ziariștii au cerut lămuriri, dar poarta avea tranc în nas, chiar și pentru derbedeii dracului de la Antena 3. Au rămas cu întrebările nepuse.

Da cu păcatele capitale, iubirea de arginți și lăcomia, cum rămâne Înalt prea Nefericite și Lăcomite-se întreabă un preot răspopit din Băneasa? Păi, oare să nu pună iarăși Hristos biciul pe nesătulii care au transformat Casa Domnului în peșteră de tâlhari?

Ora 25, octombrie 2016

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password