Podul tricolor a reunit românii la graniță

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

Unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului au dat astăzi mână cu mână pe podul de la Sculeni. Lozincile prounioniste au răsunat la granița dintre România și Republica Moldova, iar tinerii și vârstnicii, deopotrivă, au ținut în mâini un tricolor imens, de 300 de metri.
Evenimentul s-a organizat în amintirea Podului de Flori din 1990, la care au participat aproximativ 1.200.000 de oameni, printre care se număra Grigore Vieru, Doina și Ion Teodorovici, Dumitru Matcovschi.

,,Podurile de flori din anii ’90 ne-au fost inspirație pentru desfășurarea acestui tricolor uriaș de 300 de metri, de către români de pe un mal și altul al Prutului. De la Podul tricolor de astăzi până la Podul uman pe care îl vom organiza duminică, 11 iulie, eveniment la care îi chemăm pe toți cetățenii din România și Republica Moldova, nu mai este mult. Cinstim astfel memoria celor care au luptat pentru Unire și le promitem celor care își doresc Reunificarea că își vor vedea idealul îndeplinit”, a declarat Anatol Ursu, reprezentantul Mișcării Civice Tinerii Moldovei, din Chișinău

 După evenimentul petrecut la Prut, participanții s-au deplasat la Iași, unde au întins o horă în Piața Unirii. 

Și de această dată, unioniștii au cerut anularea expulzării liderului Platformei Acțiunea 2012, George Simion.

Evenimentul organizat astăzi a fost doar un început, spun organizatorii, pentru că urmează o altă acțiune de mare amploare pe data de 11 iulie. Liderii unioniști își propun să treacă de la podul tricolor, organizat astăzi, la un pod de oameni, pregătit pentru luna următoare.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password