Senator român: Elevii din Republica Moldova ar trebui să participe la Olimpiadele din România

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

În cadrul unei ședințe a Senatului de la București s-a discutat despre realizarea unor acțiuni concrete, pentru apropierea celor două maluri ale Prutului. În acest sens, senatorul Dorin Dobra a solicitat participarea elevilor din Republica Moldova la olimpiadele din România.

,,Vă spun astăzi, cu toată puterea, că suntem într-o conjuctură geopolitică, geostrategică, într-o încrâncenare care – culmea – pentru noi și frații noștri din Republica Moldova e favorabilă. Nimeni astăzi nu ne-ar acuza, nici din Uniunea Europeană, nici din România cu atât mai puțin dacă am face mai mult pentru Republica Moldova”, a declarat miercuri parlamentarul Dobra.

 Un alt subiect abordat de senator a fost procedura de intrare pe teritoriul României, aplicată pentru cetățenii Republicii Moldova. Parlamentarul Dobra este de părere că aceasta ar trebui simplificată. În același timp, Dorin Dobra consideră că statul român ar trebui să plătească pensii veteranilor de război din stânga Prutului, care au luptat pe teritoriul României în cel de-Al Doilea Război Mondial.

 ,,Sunt mii de soluții prin care putem să ne apropiem mai mult, mii de trasee și mii… și mii de oportunități, astfel încât să nu treacă acest mandat, care este al nostru, al tuturor, și să fie mandatul în care noi ne-am îndepărtat șansa de a realiza ceea ce ne dorim cu toții”, a menționat parlamentarul Dobra în discursul său din plenul Senatului, nu înainte de a sublinia că ,,e cazul să facem mult mai mult”.

 Senatorul Dorin Dobra este membru al grupului intraparlamentar ,,Prietenii Unirii”.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password