(FOTO) „S-au revăzut românii de pe ambele maluri ale Prutului.” La București s-a cerut Unirea!

Agenția de Știri Ora 25 Transmite!

După ce au mers timp de o săptămână pe jos, până la Ungheni, Tinerii Moldovei și-au revăzut frații de peste Prut și la București. Peste 1000 de tineri basarabeni au mărșăluit pe străzile capitalei României pentru a cere unirea celor două state românești. Bucureștenii au mulțumit tinerilor pentru susținerea valorilor naționale și le-au urat „Bun venit acasă!”

 

 

 

 

Basarabenii au fost întâlniți cu pâine și sare la Gara de Nord din București, apoi au continuat Marșul lui Ștefan cel Mare spre Piața Universității.

„Gândul cu care venim de la Chișinău la București este acela că Republica Moldova își dorește unirea, este acela că Republica Moldova va aduce unirea, estea acela că unirea va avea loc”, a delcarat Anatol Ursu, președintele Organizației Tinerii Moldovei.

În Piața Universității, unioniștii au fost așteptați de câteva mii de români, care au trăit emoții până la lacrimi alături de participanții la Marșul Unirii. Evenimentul a continuat până în fața Palatului Cotroceni, unde au fost întâmpinați de câțiva parlamentari, care fac parte din grupul „Prietenii Unirii”.

„Astazi, la București, s-a scris istorie. Tinerii basarabeni au transmis dorința lor de Unire întregii națiuni române. Acțiunile tinerilor din zilele aceste au ajutat la conturarea a două opțiuni: să promovăm deschis, liber, cu argumente politice solide, necesitatea ca românii să locuiască într-o singură țară; să rămânem indiferenți, complexați, lipsiți de curaj și să trăim în doua state, așa cum au decis doi tirani, Hitler și Stalin. Basarabenii au cerut Unirea, iar acum, decizia le aparține politicienilor de la Bucureșt, pentru ca îndemnul acestor tineri chiar spune un adevăr: România n-a avut graniță la Prut!”, a mărturisit deputatul Eugen Tomac, membru al grupului „Prietenii Unirii”.

Participanții la Marșul lui Ștefan cel Mare au mers la Cotroceni pentru a transmite președintelui României o Cerere de Reunificare a Basarabiei cu România.


Marșul lui Ștefan cel Mare a început după Marea Adunare Națională de la Chișinău de pe 5 iulie. Peste 1000 de basarabeni au mărșăluit pe jos până la Ungheni, unde au refăcut Podul de Flori. După ce au trecut granița dintre Republica Moldova și România, basarabenii au pornit spre București pentru a cere unirea politicienilor din România. Evenimentul a fost organizat de Tinerii Moldovei, alături de Platforma Unionistă Acțiunea 2012.

 

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password