Singurul liceu din Comrat, cu predare în limba română, are nevoie de sprijin

Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, unica instituţie din Comrat, cu predare în limba română, nu are resurse financiare suficiente pentru a înlocui sistemul învechit de încălzire.
Pentru a contribui la sprijinul instituţiei, Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, demarează campania de strângere de fonduri pentru liceul românesc din autonomia găgăuză a Republicii Moldova, se arată într-un comunicat de presă.

Instituția despre care nu se credea că are mari șanse de supraviețuire la începutul anilor ’90, atunci când găgăuzii au cerut autonomie față de Chișinău, are nevoie de suma de 14.000 de euro pentru lucrările de modernizare a sistemului de încălzire termică a clădirii. În fiecare iarnă, cei 200 de elevi care împart curtea cu Școala nr. 2, de limbă rusă, studiază în condiții greu de imaginat.

 

Acțiunea 2012 a reușit să strângă până în prezent suma de 3500 de euro, iar pentru restul de 10500 de euro lansează un apel de solidaritate către cei dornici să-i ajute pe copiii care învață în limba română în regiunea de sud a Republicii Moldova.

Cei care vor să se implice în campanie, pot face donaţii până pe data de 31 august – Ziua Limbii Române. Banii pot fi trimişi atât din România, cât și din Republica Moldova sau de peste hotare, prin transfer bancar sau paypal, în contul Platformei Unioniste Acțiunea 2012 sau al Mișcării Civice Tinerii Moldovei, cu mențiunea ,,Donație pentru liceul românesc din Comrat”. De asemenea, donațiile pot fi preluate la sediiile asociației. Mai multe detalii despre modalitățile de plată puteți afla aici şi aici.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password